• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan ayında hijyen denetimleri arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bağlar Belediyesi, Ramazan sofralarının vazgeçilmez tadı olan tatlıların üretildiği imalathanelerde hijyen denetimlerini yoğunlaştırdı.

Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde faaliyet gösteren tatlı üretim yerlerine yönelik denetimler gerçekleştirdi. İşletmelerin yöneticilerini uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendiren denetim ekipleri, uyulması gereken hijyen kuralları hakkında uyarılarda bulundu.

 

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü gıda teknikeri Derya Sular, uygulamalarda ceza vermekten ziyade esnafı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sular, "Başkanımızın talimatıyla ilçemizin her yerinde bu çalışmaları yapıyoruz. Bize her türlü imkânı tanıyan başkanımız esnafa ceza vermekten ziyade vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için bir düzen ve disiplin oluşmasından yanadır. İmalathanelerde hijyen denetimleri yaparak tespit ettiğimiz eksiklerin giderilmesi için işletmeleri uyarıyoruz. Amacımız bu konuda bir bilinç oluşmasını sağlamaktır. Bu konuda da başarılı bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Kadayıf ustası Mehmet Bayram, tatlı ürünlerini hijyenik ortamda üretmek için gerekli tüm önlemleri ortaya koyduklarını ifade ederek Bağlar Belediyesinin gerçekleştirdiği denetimlerden memnun olduklarını söyledi.

Pasta ustası Kadri Öz ise sabahın erken saatlerinden itibaren imalathaneye gelerek iftar için hazırlık yaptıklarını söyleyerek belediye ekiplerinin denetimlerinin faydalı olduğunu belirtti. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir