• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Bursa’da Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 13 Şubat 2022 tarihinde Türkiye genelinde düzenlenen "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verilmeye devam ediyor.

Bursa'da Peygamber Sevdalıları Vakfı Yıldırım İlçe Temsilcisi İbrahim Durmaz il genelinde dereceye giren öğrencilerin okullarına giderek okul yönetimi ve öğretmenlerle birlikte öğrencilere ödüllerini takdim etti.

"Biz bu tip yarışmaları büyük bir heyecanla karşılıyor ve bir fırsat olarak görüyoruz"

"Peygamber Sevdalıları yarışmasına her yıl okul olarak katılmaya çalışıyoruz" diye konuşan Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Hata, "Her sene bize geldiklerinde değerli dostlarımız böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve şeref duyduğumuzu belirtiyoruz. Resullulah Sallallahu Aleyhi Vesellem’in konu edinen ve onun adını geniş kitlelere duyuran tanıtan böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan çok mutlu ve duyguluyuz." dedi.

Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Hata

"Bu yarışmayı organize eden Peygamber Sevdalıları Vakfına çok teşekkür ediyoruz" diyen Okul Müdürü Hata, "Biz bu tip yarışmaları büyük bir heyecanla karşılıyor ve bir fırsat olarak görüyoruz. Bu yarışmayı organize etmişler ve ödüllerini ayarlamışlar. Bize de katılmak kaldığı için bu yarışmalarda biz öğrencilerimizle beraber büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Büyük bir katılım sağlıyoruz. Ayrıca böyle güzel yarışmada dereceye girmiş olmaktan çok mutlu ve duyguluyuz." İfadelerini kullandı.

Hata, "Bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına çalışmalarında başarılar diliyoruz. Onları takdirle takip ediyoruz. Bu tarz etkinliklerin organizasyonların her daim devamını Yüce Allah’tan diliyoruz." şeklinde konuştu.

Siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilerde İLKHA muhabirine duygularını paylaştılar.

Nur Damla Kurtuluş

Siyer sınavına Akçağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda dereceye giren 4’ncü sınıf öğrencisi Nur Damla Kurtuluş, "Sınava başlamadan önce çok heyecanlıydım. Siyer sınavına çok hazırlıklıydım. Çok kez kitabı okudum ve ailemle beraber çalıştım. 5 defa kitabı okudum ve iyi geçti sınavım." diye konuştu.

"Küçüklüğümden beri Peygamberimizin hayatına ilgiliyim"

Begüm Gülaçar

Siyer sınavına Aliya İzzet Begoviç İmam Hatip Ortaokulunda katılan Begüm Gülaçar, "Okulum sayesinde siyer yarışmasına haberdar oldum. Küçüklüğümden beri Peygamberimizin hayatına ilgiliyim. Çok kitap okudum. Birçok yarışmaya girdim. Bu nedenle siyer yarışması duyduğum gibi katılmak istedim. Temelde de bilgim olduğu için çok zorlanmadım. Sınavda kitaptan not alarak ve altını çizerek çalışmayı tercih ettim. Kitabı 3-4 defa okudum." dedi.

"Film izleyerek sınava hazırlandım"

Nooralhoda Akhras

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer sınavına Akçağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda 4’ncü sınıf öğrencisi Suriyeli Nooralhoda Akhras, "Sınavın kitabını 7 kez okudum. Annemlerle birlikte çağrı filmi izleyerek sınava hazırlandım. Filmi izlediğim zaman bazen çekilen işkencelerden korktum. Not aldığım yerleri ezberlemeye çalıştım." dedi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yıldırım İlçe Temsilcisi İbrahim Durmaz, "Yarışma boyunca ve sonrasında bize destek olan sahada bizimle beraber olan okul idaresi ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim." dedi.(İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir