• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftülüğü öncülüğünde Şahinbey ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Fevzi Gül 4-6 yaş Kur’an kursu dualarla açıldı.

Kursun bahçesinde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doktor Burhan İşliyen,“Bu mekanlar sadece Kuran-ı Kerim’in öğretildiği yerler değil, edebin, ahlakın, adab-ı muaşeratın, oturmanın, kalkmanın öğrenildiği mekanlardır.” dedi.

Çocukların 4-6 yaş Kur’an kurslarında aldıkları eğitimin önemine dikkat çeken İşliyen, “Çocuklar öyle güzel dualar ediyorlar ki tertemiz gönülleri ile yaptıkları bu samimi dualar ile attıkları tohumlar inşallah onların ömür boyu her türlü kötülüklerden uzak durmalarına, korunmalarına vesile olacak. Bu açılışın hayırlara vesile olması duasıyla emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, “Her bölgede bu kursların yaygınlaştırılması ile alakalı olarak kaymakamlık ve belediyelerimiz ile el ele vererek bu hizmetleri yaygınlaştırma gayreti içerisindeyiz. Bu kursun yapımı için hayırseverimizi evinde ziyaret ederek bu kursların öneminden bahsetmiştik. Hayırseverimiz bu hizmete hemen sahip çıkmış aile efradı da kendi evleri gibi sahiplenerek yapımını üstlendiler, bizler de bu hizmeti şehrimizin her bir noktasında yaygınlaştırma gayreti içerisindeyiz.” diye konuştu.

Hacı Fevzi Gül 4-6 yaş Kur’an kursu Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’ın yaptığı duanın ardından çocuklar eşliğinde  kurdelenin kesilmesi ile hizmete açıldı.

Gül ailesi adına Hacı Fevzi Gül'e teşekkür belgesi takdim edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir