• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
İSKİ: Göl ve göletlerde yüzmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Hava sıcaklıklarının hızla artmasından bunalan İstanbullular, dinlenmek ve serinlemek için baraj gölleri, göletler ve derelere akın ediyorlar. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) yapılan açıklamada, İstanbul'un içmesuyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletlerin, özellikleri itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler olmadığı vurgulandı.

 

İSKİ açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi; “Baraj göletleri ve göllerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullanan İstanbullular için hayati risk oluşturmaktadır. Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması da imkansız olan baraj gölleri ve göletlere serinlemek ya da yüzmek amaçlı girilmesi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

 

Özellikle anne ve babaların çocuklarını baraj gölleri ve göletlere girmemeleri noktasında ikaz etmeleri, muhtemel risklerin önlenmesinde büyük önem arz etmektedir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girilmemesini önemle rica ederiz.” (Şükrü Gündüz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir