• DOLAR 32.201
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2425.549
  • ...
`İslam kardeşliği için mesafeler önemli değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Müslüman Filipinliler Ulusal Konseyi Başkanı Hon. Mehal Sadain, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Görmez, “Çağımızın İslam anlayışları, ikiye ayrılıyor. Birincisi medeniyet üreten anlayış, diğeri ise medeniyet tüketen anlayış. Eğer bir anlayış, dini hayatla birlikte barış, kültür, edebiyat, sanat ve mimari üretiyorsa bu, medeniyet üreten bir din anlayıştır. Eğer hayatın bütün bu veçhelerini geliştiremiyorsa, o takdirde sadece sorun üretiyor ve medeniyeti tüketiyor demektir” dedi.

 

Zaman zaman farklı dünyalarda yaşayan Müslümanların birbirlerini ihmal ettiklerini ifade eden Başkan Görmez, “Ülkelerimiz uzak olabilir ancak kalplerimiz yakındır. Çünkü İslam kardeşliği için mesafelerin hiçbir kıymeti ve önemi yoktur. Sevgili Peygamberimiz, bizi bir vücudun organlarına benzetiyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslüman’ın ayağına diken batıyorsa, dünyanın öbür ucundaki Müslüman’ın bundan rahatsızlık duyması gerekir. Son yıllarda Allah’a hamdolsun İslam dünyasında ve farklı dünyalarda yaşayan Müslümanlar arasındaki ilişkiler giderek artmaya başladı” şeklinde konuştu.

 

Filipinliler Ulusal Konseyi Başkanı Sadain ise, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini önemsediklerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir