• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Mustafa Bilici:`Yeni Kiliseler Açmak Büyük Bir Gaflettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da Müslüman halkın ibadetlerini yerine getirmek için açtığı mescitlere tahammül edemeyip gündeme taşıyarak kapanmaları için şikâyette bulunanların, Ortadoğu ülkelerinden gelen Hıristiyanların 2003 yılından bu yana kullandıkları kiliseye hüviyet kazandırmaları için dini tahsis ruhsatı vermeleri Van Ak Parti Milletvekili Mustafa Bilici`nin de tepkisini çekti. Van`da açılan kiliseye tepki gösteren Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, "Van`da belediye marifetiyle ibadete açılan kiliseye ``Van Kilisesi`` tabelası asılmış ve bu durumda, cemaatin sorumluluğu sonucu kazanılmış bir zafer olarak açıklanmıştır" sözlerine tepki gösterdi.

Misyonerlik, Bölgemizde Artık Aleni Yapılır Hale Gelmiştir
"Kilise cemaatinde İranlı, Süryani ve bunun yanında Kırmançların olduğu duyurulan bir haberde Cuma akşamı ve Pazar günleri için arsızca, sıkılmadan halk davet edilmekte ve kiliseden faydalanmaları tavsiye edilmektedir diyen Bilici, "Yapılan faaliyet misyonerlik faaliyetidir ve maalesef misyonerlik faaliyetlerinde anlaşılan o ki, bölgemizde artık aleni yapılır hale gelmiştir. Kilisede Türkçe, Farsça, İngilizce ve Kürtçe dillerde dualar yapıldığı ve bu dillerde çok sayıda basılmış İncil ve ilahiler de bulunduğu, kilise giderlerinin ise yurtdışındaki Hıristiyanlar tarafından karşılandığı açıkça belirtilmektedir." açıklamasında bulundu.


Siyonist Faaliyetlere Alet Olarak Yeni Kiliseler Açmak Büyük Bir Gaflettir

İslam topraklarında kiliselerin onarılması bir evrensellik, bir erdemliliktir diyen Bilici, "Ancak yüzde yüzü Müslüman toplumlarda Siyonist faaliyetlere alet olarak yeni kiliseler açmak büyük bir gaflettir. Müslüman Van halkı kilise açanların ya da açtıranların maksadını görmeyecek ve sezmeyecek kadar kör ve aptal değildir" uyarısında bulundu.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir