• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
44. Yapı Fuarı'na 157 ülkeden 45 bin ziyaretçi katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl 43'üncüsü düzenlenen, 1 milyar Euro'ya yakın iş hacmi oluşturan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 23-26 Mart tarihleri arasında küresel yapı ve inşaat sektörünün tüm temsilcilerini İstanbul'da buluşturdu. Fuarda, 17 ülkeden 320 katılımcı 200'den fazla ürün grubunu sergiledi.

Bir önceki yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 171, yabancı ziyaretçi sayısını ise yüzde 191'in üzerinde artıran küresel iş birliği ve bilgi paylaşım platformu Yapı Fuarı, 8 bin 232’si yabancı olmak üzere 157 ülkeden toplam 45 bin 731 ziyaretçiyi İstanbul’da ev sahipliği yaptı.

Sektörde değişimin odak konuları; Enerji, çevre ve sürdürülebilirlik

Profesyonellere sunduğu iş birliği ve bilgi paylaşımı imkânları ve düzenlediği etkinliklerle sadece Türkiye ve bölge için değil, dünya için de sektörün gidişatını etkileyen yapı fuarı, enerji, çevre ve sürdürülebilirlik konularına odaklanırken, yine sektörün geleceğine yön verdi.

Yapı Fuarı ev sahipliğinde gerçekleştirilen, bu yıl ilk kez fiziksel olarak düzenlenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, "Change Starts Here!" (Değişim Burada Başlıyor!) sloganı ile gerçekleşti.

Yapı fuarının ilk gününden son gününe kadar yoğun bir program akışında gerçekleştirilen Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 4 gün boyunca 16 oturumda 100'e yakın yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırladı.

Türkiye'nin "2053 Net Sıfır Emisyon" taahhüdünün gerçekleştirilmesi adına, ekonominin taşıyıcı sektörleri arasında yer alan yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörüne düşen görevler detaylıca konuşuldu.

Sektör profesyonellerinin yanı sıra, akademiden önemli isimlerin yer aldığı zirvede; ısıtma, soğutma, aydınlatma gibi bir yapının ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda çok düşük miktarda enerjiye ihtiyaç duyan, bu ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden 'Sıfır Enerji Binalar'ın Türkiye, bölge ve dünyadaki potansiyel uygulama alanları, örnek uygulamaları ve küresel ekonomi ve çevresel faydalar detaylandırıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir