• DOLAR 32.118
  • EURO 35.173
  • ALTIN 2469.893
  • ...
Malatya’da yapılan 24 derslikli okulun dualarla açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesinde, hayırsever iş adamı Rıdvan Mertöz’ün destekleriyle 115 gün gibi kısa bir günde tamamlanan 24 derslik Rıdvan Mertsöz Ortaokulu’nun açılışı için okul bahçesinde tören düzenlendi.

“Malatya’nın ve Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunma adına çok değerli bir yatırım”

Törende konuşan Vali Aydın Baruş, yapılan okulun Malatya ve Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunma anlamında çok değerli bir yatırım olduğunu belirterek, okulda, ülkenin geleceğine katkı sunacak hayırlı nesillerin yetişmesi dileğinde bulundu. 

Vali Baruş, “Yapılan yatırımı üç önemli yönden değerlendirmek gerekir. Birincisi, inancımızda geleceğe yönelik hayır yapmak önemsenmiştir. Sevgili Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisi şerifinde şöyle buyurulur. ‘İnsan öldüğünde amellerinin sevabı kesilir. Şu üç şey müstesnadır bundan. Birincisi arkasında dua eden hayırlı evlat, ikincisi istifade edilen ilim ve üçüncüsü sadakayı cariye.’ Sadakayı cariye hayrı devam eden iyiliktir. Bir iyiliğin hayrı nasıl devam eder. Siz bu dünyadan göçüp gitseniz bile o geriye bıraktığınız yatırım, müesseseden faydalanan insanlar olduğu müddetçe sizin hanenize sevap yazılmaya devam eder. Ne mutlu bu sadakayı cariyeyi yapanlara. Rıdvan Mertöz beyefendi ve ailesini tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemizle iş birliği halinde çok hızlı bir süreç içerisinde temmuz ayında temelini atmıştık. Bugün güzel bir günde okulumuzu eğitime açmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu bölge okullar açsından sıkışık bir bölge. Okulların yapılabileceği yeterli alanların olmadığı bir bölge. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kamulaştırılmış olan bu arsa üzerinde bu okulun inşa edilmesi bölgedeki çocuklarımızın yürüyerek okula gelmeleri açısından çok önemli. Şu anda bu okulumuzda 24 derslikte toplam 863 öğrencimiz öğrenim görmekte. Burası artık çocuklarımızın cıvıltılarıyla eğitim ve öğretim havası içerisinde mahallelilerimizin de huzuruna huzur katacak, sevincine sevinç katacak. Çöşnük bölgemizde Cengiz Topel ilk ve ortaokulu bulunmakta bu okullarımızda yeterli değil. Bu okullarımızı da bu sene yıkarak yerlerine 32 ilkokul ve 24 derslikli ortaokul inşa edeceğiz. Böylece Rıdvan Mertöz Ortaokulu ile birlikte bölge öğrencilerimiz için çok rahatlamış olacak.” dedi.

“Memur-Sen konutlarının olduğu yerde 8 sınıflı anaokulu inşa edileceğiz”

Memur-Sen konutlarının olduğu yerde 8 sınıflı anaokulu inşa edileceğini kaydeden Baruş, “Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Sayın Milli Eğitim Bakanımızın bizlere müjdelediği 40 anaokulundan birisi. Malatya şu anda eğitim açısından, eğitim tesisleri açısında çok şanslı bir dönemini yaşıyor. Şu anda 70’in üzerinde eğitim alanında devam eden yatırımımız var. Sayın Milli Eğitim Bakanımızın Malatya ziyaretlerinde müjdelediği 40 anaokulu ve 20 ilkokul ile birlikte bu sayı 130’un üzerine çıkacak. Dolayısıyla çocuklarımız çok daha rahat, ferah ve sosyal tesisleri mevcut olan okullara kavuşacaklar ve Malatya’nın geleceği daha fazla teminat altına alınacak. Bir ülkenin, bir ilin geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız bu ilin ve ülkenin insan kaynağını önemsemeniz lazım. Rıdvan Mertöz Ortaokulunda okuyacak olan çocuklarımız ülkenin geleceği, Malatya’nın geleceği. Aralarından çok değerli bilim insanları çıkacak. Ülkemizin yüzünü ağartacak çalışmalar yapacak çok başarılı mühendisler çıkacak, tıp doktorları çıkacak ve diğer mesleklerden yetişen insanlar çıkacak.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayacağız”

Yapımı tamamlanan Rıdvan Mertöz Ortaokulu’nun öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır, insana yapılan yatırım da ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Rıdvan Mertöz bunu bildiği için ve bu tercihi kullandığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu okullarda ve sınıflarda öğrencilerimiz ne kadar güzel yetişirlerse geleceğimiz o kadar aydınlık ve güvenli olur. Eğitimin unsurları vardır. Bunlardan bir tanesi de okullardır. Bir çocuğun yetişmesinde anne-baba genleri önemlidir, aile önemlidir, çevre önemlidir ve diğer önemli unsurda okuldur. Biz eğitime etki eden dört temel parametreden şu anda bir tanesinin açılışında bulunuyoruz. Okulun yapıldığı alanı Belediye olarak kamulaştırdık. Kamulaştırma çalışmaları sırasında bizlere yardımcı olan, zorluk çıkarmayan mülk sahiplerine teşekkür ediyorum. Güzelliği bütünüyle yâd etmemiz lazım. Dolayısıyla okulumuzun yapılması, Rıdvan Mertöz’ün bölgede bir okulu yapmayı tercih etmesi sadece bir okul yapmakla kalmadı, aynı zamanda şehrimizin özellikle olmayan tören meydanının da biran evvel yapılmasına sebep oldu. Bu anlamda hem okulu yaptırdığı için hem de meydanımıza biran evvel kavuşmamıza vesile olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Her zaman eğitime destek vermenin gayretinde olduk”

Hayırsever iş adamı Rıdvan Mertöz ise şunları kaydetti: “Burada sadece bir bina olarak değil eğitime katkıları için gerekli olan kütüphanesi vesaire her türlü fiziki ve teknik olan işler için desteklerimizi ve çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. 45 yıllık iş hayatımın 25 yılında eğitime destek vermeye başlamış oldum. Önce yanınızda çalışan mesai arkadaşlarımızın eğitiminde başladık. Daha nitelikli daha deneyimli olmalarını sağlamaya çalıştık. Daha sonra ülkemizde okuyan üniversite öğrencilerimizin deneyim sahibi olması için stajyerler aldık. Bunlara sadece teknik eğitim değil sosyal eğitimde vermeye çalışıyoruz. Haftanın bir günü stajyerlerle ben özellikle kendim bizzat görüşüyorum. İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odamızda birlikte bizim Millî Eğitim Bakanlığımız ile yaptığı bir protokol ile meslek liselerinin niteliğini artırmak için 90 meslek lisesinin hamilik görevini üstlendik. Benim hamisi olduğum bölgemin lisesinde öğrenci sayısı bin yüzden 750’ye düşmüştü. Bu okuldaki öğrenci sayısı geçtiğimiz yıl 980’e çıktı.  Dolayısıyla Veli ve öğrencilerimizin güveni başladı. Bu çalışma ile beraber öğrencilerimiz hem meslek edindiler hem de mezun olduktan sonra iş bulma imkânını görmüş oldular. Bu projenin bir benzerini de Malatya’da nasıl yapacağımızı getireceğimiz uzmanlarla görüşüp inşallah uygulayacağız. Bu okulun yapımında çok büyük emeği geçen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’a, Sayın Valim Aydın Baruş’a Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Battal Kanbay'a çok çok teşekkür ediyorum”

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından okunan duanın ardından açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek okul gezildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir