• DOLAR 32.494
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2402.607
  • ...
Ramazan alışverişine çıkan vatandaş fiyatlardan dert yanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. Ramazan aynın yaklaşmasıyla birlikte, iftar ve sahur alışverişine önem yönelen vatandaşlar çarşı esnafının yolunu tuttu. Üsküdar Balıkçılar Çarşısı'ndaki kalabalık, esnafın yüzünü güldürdü. Esnaf, Ramazan'ın işlerine bereket getirmesini umut ediyor.

Ramazan ayı öncesi temel ihtiyaç malzemelerini uygun fiyatlarda bulmak için alışverişe çıkan vatandaşlar, Ramazan ayı ile özdeşleşmiş ürünler başta olmak üzere sebze, meyve, peynir, kaşar ve yumurta gibi temel ihtiyaç malzemelerindeki yüksek fiyatlar karşısında şaşırdı.

Ferhat Fincan

"Hurma fiyatları geçen seneye göre yüzde yüz arttı"

Hazırlıklarının başladığını ve yoğunluktan memnun olduklarını belirten esnaf Ferhat Fincan, "Hurma çeşitlerimiz geldi, şu anda gayet güzel her şey yolunda. Hurma fiyatları geçen seneye göre yüzde yüz arttı, iki katına yükseldi.  Elimizden geldiğince fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. Şu anda yapabileceğimiz başka bir şey yok" dedi.

Sinan Yılmaz

"Hurma ve ramazanlık iftariyeliklerin fiyatı özellikle artıyor, denetim yok"

66 yaşında olduğunu belirten memur emeklisi vatandaşlardan Sinan Yılmaz, "Son 6 aydır fiyatlar her gün artıyor. Buna petrolün zammı, bilmem ne zammı diyorlar öbür taraftan akşam televizyondan haberleri seyrediyoruz; insanlar domatesi, biberi satılmadığı için sokaklara atıyorlar. 1 liraya domatesi alan yok diyorlar. Geçen hafta bir kıvırcık salataya 15 lira dediler, taze fasulyeye 50 lira dediler. Belki mevsimi değil ama bu kadar fahiş fiyat, insanların üzerine bu kadar yüklenmek günahtır. Bu hiçbir şeye sığmaz. Asgari ücrete zam yaptık diyorlar, asgari ücret zammı neredeyse gelir gelmez bitti. Bende emekli bir memurum ama yazık günah, geçinemiyoruz. Hurma ve ramazanlık iftariyeliklerin fiyatı özellikle artıyor, denetim yok. İnsanlar birtakım stokçuların elinde kalmış. İnsanlar bu Ramazan iftarda ne yiyecekler; hurmayla, pastırmayla iftar açamazlar." şeklinde konuştu.

Mustafa Öztürk 

"Hiç ucuz bir şey yok"

Fiyatların çok pahalı olduğundan dert yanan Mustafa Öztürk isimli vatandaş, "Aldığımız emekli maaşı 3 bin 500 lira şu anda geçinmek çok zor. Öyle bir dardayız ki bilinmez. Bu durum nasıl olur, nasıl ederiz bilmiyoruz. Hurma var 50 lira, hurma var 100 lira nasıl alacağız; alamayız ki. Hiç ucuz bir şey yok. Bir ucuz olan mandalina var başka bir şey yok. Her şey çok zor. Allah sonumuzu hayretsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir