• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Lise öğrencisi suda boğuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL  - Alınan bilgiye göre, Anadolu Atatürk Lisesi öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde Bingöl merkeze bağlı Çevrimpınar köyüne pikniğe gitti. Daha sonra bazı arkadaşlarıyla gruptan ayrılan 15 yaşındaki Muhammed Alsaç, iddialara göre arkadaşlarının isteği üzerine yüzme bilmediği halde suya girdi.

 

Dengesini kaybeden Alsaç, girdiği suda kayboldu. Arkadaşlarının çığlıkları üzerine yakın çevredeki köylüler ve pikniğe gelenler olay yerine yetişti. Köylülerin ve pikniğe gelenlerin yardımı ile Alsaç’ın cansız bedeni 1.5 saat sonra bulundu.

 

Alsaç’ın cansız bedenin bulunduğu esnada ailesi, öğretmenleri ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi. Cenaze 112 Acil Servis Ambulansı ile Bingöl Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Kurtarma ekipleri sınıfta kaldı

Lise öğrencisinin suda kaybolduğu, anında kurtarma ekiplerine bildirilmesine rağmen, kurtarma ekiplerinin olay yerine çok geç geldiği iddia edildi. Kurtarma ekiplerine tepki  gösteren vatandaşlar, “Henüz çocuk yaşta denilebilinecek bir gencimiz talihsiz bir durum başına gelerek, hayatını kaybetmiştir. Olay olduğu andan buyana hiçbir kurtarma ekibi gelip de arama çalışması başlatmamıştır. Gencimize tamamıyla vatandaşların yardımı ile ulaşılmıştır. Olay bittikten sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün ekipleri olay yerine gelmiştirler. Oysaki olayın olduğu anda güvenlik güçlerine ve kurtarma ekiplerine bildirilmiştir. Bu tatsız olayda kurtarma ekipleri sınıfta kalmıştır. Gencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına sabır diliyoruz. Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın” dediler. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir