• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
HÜDA PAR Muradiye ve Erciş ilçe başkanlıkları dualarla açıldı - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren HÜDA-PAR, Van’ın Muradiye ve Erciş ilçeleri başkanlık binalarını hizmete açtı.
 
Açılışa Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. M. Mehdi Oğuz, Van İl Başkanı Av Rasim Sayğın, Başkan yardımcılarından Fevzi Doğan, İl Muhasibi Muzaffer Balıkçı, Yönetim Kurulu üyesi Taner Takar Muradiye İlçe Başkanı Zafer Yavuzer, Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ile çok sayıda partili katıldı.
 
Saat 10.00’da başlayan açılış programlarında Muradiye`ye gelen parti yetkililerini ilçe girişinde karşılayan onlarca araç, ilçeye konvoy eşliğinde girdi. İlçede tur atan konvoy, daha sonra programın yapıldığı Said’i Nursi Caddesi’ne geldiler. Burada Kur’an tilaveti ile başlayan ve çeşitli konuşmaların yapıldığı programın ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binasının açışı HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Mehdi Oğuz’un katılımıyla tekbir ve salâvatlar eşliğinde gerçekleşti.
 
Burada verilen ikramların ardından Erciş Programı için Hareket eden Parti yetkililerini Ercişliler ilçe girişinde karşıladı. Burada oluşturulan konvoy eşliğinde ilçeye giriş yapıldı. İlçede tur atan konvoy daha sonra Van Yolu Caddesi üzerinde bulunan parti binasına geldi. Burada Kur’an tilaveti ve parti yetkililerinin yaptığı konuşmaların ardından HÜDA PAR Erciş İlçe Başkanlığının da açılış kurdelesi salâvatlar eşliğinde kesildi.
 
Ferhat Kaya’nın Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan M. Mehdi Oğuz, Kısa bir süre önce açılan partilerinin açılışlarını bir bir yaptıklarını hatırlatarak, hızlı bir şekilde Türkiye genelinde teşkilatlanmalarının devam ettiğini söyledi.
 
“Bu günlere kolay gelinmedi”
Oğuz, “Bu coğrafyanın ezilmiş halkları olarak, bu günlere kolay gelmedik. 90 yıl önce Anadolu batılı güçler tarafından işgal edilince bu memleketin bütün evlatları, Kürtler, Türkler, Lazlar, Araplar, Çerkezler olmak üzere bir araya geldik ve düşmana karşı durduk. Buradaki temel hedef İslam diyarlarına necis eller değmesin ezanlar susmasın, Kur’an`lar susmasın, camilerimiz kapanmasın ve âlimlerimize el uzatılmasın diye bu mücadeleler verildi. Gerçekten de ihlasla verilen bu mücadele başarı ile sonuçlandı. Gelin görün ki bu mücadeleyi veren Müslüman halka reva görülen işkence ve eziyetleri insan hatırladıkça yüreği burkuluyor. Bizler gavurlar bu memlekette bunları bize yapmasın diye mücadele ederken maalesef idareyi ele alanlar daha beter şeyler yaptılar. Bizler camilerimiz kapanmasın diyorduk, onlar ahıra çevirdiler. Bizler Kur’an`ımız susmasın diyorduk, onlar Kur’an-ı Kerim`i okuyanları darağaçlarına çektiler. Bizler Âlimlerimize el uzatılmasın diyorduk. Onlar âlimlerimizi darağaçlarında sallandırdılar” ifadelerini kullandı.
 
“Son 3-4 yılda İslami STK üyelerine 600 yıl ceza verildi”
Tüm bunlara rağmen İslam ümmeti ve İslam âlimlerinin bu mücadeleden asla vazgeçmediklerini aktaran Av. Oğuz, “Üstad Bediüzzaman, Şeyh Said, Atıf Hoca ve Süleyman Hocalar, bütün bunlar ve nice âlimlerimiz bu mücadeleyi verdiler. Tek partili dönemleri yaşadık. Zulümler gördük. Ama asla bu Müslüman halk inancından taviz vermedi. Bu baskılar sürdükçe sürdü darbeler gördü bu ülke. Daha dün 28 Şubatı yaşadık. Peki, 28 Şubat süreci sona erdi mi? hayır. Son üç dört yıl içerisinde mütedeyyin insanlara İslami Sivil Toplum Kuruluşu üyelerine 600 yılı aşkın sürelerle cezalar verildi” şeklinde konuştu.
 
“Barış sürecinden bahsedenler Müslüman halkı dikkate almak zorundadır”
Bir taraftan Barış Süreci diye elinden silah olanlara silahının bırakılması için baskı yapılırken bir taraftan da silaha bulaşmayan ve aktif olarak siyaset içerisinde olanların cezalandırıldığını ifade eden Oğuz, “Sistem bu halkın inançlarıyla ve değerleriyle barışmadığı sürece bu memlekette kalıcı bir barıştan ve huzurdan söz etmek olanaksız olacaktır. Bu gün barış sürecinden bahsedenler bu Müslüman halkı dikkate almak zorundadır” şeklinde konuştu.
 
“Kürt halkı ne dininden vazgeçer ne de dilinden”
Kürt halkının mazlumiyetine değinen Oğuz, Kürt halkının hem dininden dolayı hem de etnik kimliğinden dolayı acılar çektiğine vurgu yaparak, “Kürt halkına sürekli bu dayatmalarda bulunuldu. Sol cenah Kürt halkına dilini ve kültürünü istiyorsan dininden vazgeçeceksin. Milliyetçi kesim ise dindarsan dinini istiyorsan dilinden vazgeçeceksin, diyor. Biz de diyoruz ki Kürt halkı Müslüman`dır ne dininden vazgeçer ne de dilinden vazgeçer. Türkiye`de bütün etnik yapıların bir arada yaşayacağı tek bayrak İslam bayrağıdır. Bunu dost da düşman da itiraf ediyor” diye konuştu.
 
Av. Oğuz, toplumun temel sorunlarından birinin de ahlaki yozlaşma olduğunu dile getirerek bunun önüne geçmek için ise HÜDA PAR’ın parti programına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
 
Daha sonra konuşan Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Av. Rasim Saygın ise HÜDA PAR’ın amaçlarından söz ederek, İslami ve insani bir parti olduklarını söyledi.
 
Barış Sürecine değinen Sayğın, kanın ve gözyaşının durması için atılan adımların olduğunu ve yapılan görüşmelerin olduğunu ifade ederek, parti olarak kimlerin ne dediğine bakmaksızın halkın yararına olan neyse onun yanında yer aldıklarını hatırlattı.
 
“Bu toplumu bir arada tutan temel değer İslam’dır”
Sayğın, “Eğer Kürtlerle gerçek bir barış isteniyorsa toplumun bütün kesimleriyle cemaatler, STK’lar ve bölgede bulunan âlimlerle bir araya gelinmeli ortak bir çözüm üzerinden konuşulmalı ve en önemlisi de Kürtlerin mayasının İslam olduğu gerçeği ile hareket edilerek, İslami çözümler üretilmelidir. Zira bu toplumu bir arada tutan temel değer İslam’dır” dedi.
 
İslam âleminin en büyük sorunlarından birinin de tefrika olduğunu anımsatan Sayğın, “Bugün Suriye’de, Filistin’de Mali’de, Afganistan’da, Pakistan’da, Çeçenistan’da, Somali’de Bosna’da ve bölgemizde yapılan zulümlerin temel nedeni parçalanmışlıktır. Vahdetin olmayışıdır” tespitinde bulundu.
 
“İslami Partiler Birliği önemli bir başlangıçtır”
Av. Sayğın ayrıca Hür Dava Partisi’nin öncülük ettiği İslami Partiler Birliği projesinden de söz ederek, “Bu gün İslami hükümetler bir araya gelemiyorsa İslami partiler bir araya gelebilir. Bu başlangıç için önemli bir ilkedir” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca açılışlarda birer konuşma yapan Muradiye İlçe Başkanı Zafer Yavuzer ile Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ise Partilerinin amaç ve temel ilkelerinden söz ederek, partilerinin ıslah siyaseti yapacağı üzerinde durdu.   (Murat Dalgın, Hamza Kaya, Sinan Bilici - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri