• DOLAR 32.24
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2506.617
  • ...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arıkan: Türkiye derin bir ekonomik krizin girdabına kapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saadet Partisinin 6. Bölge Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan'ın katılımıyla Kayseri'de düzenlendi.

Toplantıya; Saadet Partisinin Kayseri, Adana, Mersin, Niğde, Aksaray, Osmaniye, Nevşehir, Kahramanmaraş ve Hatay illerinin il başkanları, gençlik başkanları ve teşkilat başkanları katıldı.

Toplantıda basın açıklaması yapan Arıkan, ülke olarak her gün yeni bir sıkıntı ile karşılaştıklarını söyledi.

Arıkan, "Her haftanın, hatta her yeni günün öncekinden daha kötü olduğu bir çıkmazın, bir krizin içindeyiz. Bu kriz, bir ekonomik kriz olmasının ötesinde bir yönetim krizidir. Bu krizin adı: Cumhur ittifakı krizidir." dedi.

Türkiye'nin uzun yıllar sonra yüksek enflasyonla tanıştığını belirten Arıkan, "Siyasi hayatı boyunca, Çiller ve 2001 krizlerinin ülkeye ne büyük zararlar verdiğini anlatan Sayın Cumhurbaşkanı, iktidarının son demlerinde, hayatı boyunca başka bir iktidar görmemiş olan gençlerimizi de yüksek enflasyonla tanıştırdı maalesef. Şüphesiz ki, enflasyondaki artış küresel bir eğilimdir ve dünyada bunun etkilerini görüyoruz. Ancak ne yazık ki Ak Parti iktidarı, bu krize karşı deyim yerindeyse saldırılara karşı tüm savunma kalkanlarını indirmiş bir kale misali hazırlıksız yakalanmıştır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini eleştiren Arıkan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile, güya hantallık oluşturan bürokratik engeller ortadan kalkacak, işler daha hızlı yürüyecek ve yönetimde istikrar sağlanacaktı.

Evet gerçekten de Türkiye hız kazandı ve istikrara kavuştu. Ancak bu hız ne yazık ki Türkiye’nin felaketi oldu. Az önceki rakamlarda ülkemizin sadece 1 yıl içinde ne denli büyük bir ekonomik kriz yaşadığını gördünüz.

Türkiye, devlet kurumlarını ve kurumsallığını kendisine engel olarak gören Ak Parti iktidarı yüzünden hızlı ve istikrarlı bir şekilde felakete sürüklendi. İşte bu yönetim anlayışı nedeniyledir ki Türkiye, derin bir ekonomik krizin girdabına kapıldı." (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir