• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan ve zam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Yorum Hasan Yıldız

Neredeyse  her yıl yaşanan, klasikleşmiş bir gelenek haline gelen Ramazan öncesi zamlar bu yıl da bizi şaşırtmadan gelecek.

Koşullar ne kadar çetin, etiket fiyatları ne kadar yüksek ve tavan olursa olsun, değişen bir şey olmayacak. Bir çok ürüne Ramazan zammı gelecek.

Adını Rahmetle andığımız Ramazan ayının adını zamla kirletmeye hakkımız var mı?

Ramazan’la zammın bir bağlantısı olmadığı halde neden böyle bir durumla karşı karşı olduğumuzu düşünmemiz gerek. Rahmet ve merhamet ayı olan Ramazan ayının ruhuna aykırı olan bu gelenek ve uygulamaya son vermeliyiz.

Ramazan ayı etiketlerin yükseldiği değil, indiği bir ay olmalı. Her kesimden insanın rahatça alış veriş yapabileceği bayram havasında Ramazan’a girersek işte  o zaman Ramazan ayının Rahmetini ve merhametini gerçek anlamda yaşamış oluruz.

Ramazan ayı merhamet ayıdır. Alicenap insanların bir yıl boyunca kazandıklarını maddi durumu olmayan insanlarla kazançlarını paylaşma ayıdır. Veren elin ayıdır. Alan elden daha çok veren el olmak için startı verilen iyilik yarışının adıdır.

Ramazan’ın ruhuna uygun hareket edersek o da bizi rahmetiyle kucaklayacaktır. Biz ona sadık olup tutunursak o da bizi kötülüklere ve musibetlere karşı tutacaktır. Bizi rahmetinle sar ey Ramazan…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir