• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Van Valiliğinden HDP'li vekilin iddialarına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı, Van F Tipi Cezaevinde kalp krizi sonucu ölen Şervan Can Güder'in nakli için cenaze aracı verilmediği yönündeki paylaşımının gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, Van Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracının F Tipi Cezaevi morgundan Güder'in cenazesini alarak otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevk ettiği belirtildi.

Açıklamada, Güder'e otopsi yapılması ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'ne gönderilmesi için aile talep etmemesine rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze nakil aracının tahsis edildiği bildirildi.

 

Açıklamanın devamında, "Şervan Can Güder'in cenazesi, Van Adli Tıp Kurumu'ndan Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla alınarak Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesi morguna teslim edilmiş, bu nakil sırasında da video kaydı alınmıştır. Yapılan bu asılsız paylaşımın tamamen olumsuz algı yaratmak amaçlı olduğu hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir