• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AB Liderler Zirvesi yarın Brüksel'de yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Rusya-Ukrayna savaşı, güvenlik ve savunma, dış ilişkiler, enerji, ekonomi ve COVID-19 salgınını içeren başlıkları görüşmek üzere yarın Brüksel'de toplanacak.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in başkanlık edeceği toplantıya, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de katılacak.

Zirvenin ilk günündeki "Ukrayna" oturumuna, NATO ve G7 zirveleri için Brüksel'de bulunan ABD Başkanı Joe Biden da katılacak.

Bu oturumda, Ukrayna'ya sağlanacak destek ve Rusya'nın saldırganlığına verilecek ortak yanıt ile transatlantik iş birliğinin güçlendirilmesi üzerine görüşmeler yapılacak.

Liderler, Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'da ortaya çıkardığı yeni güvenlik durumunu ve buna ilişkin tedbirleri tartışacak.

Liderlerin, AB'nin savunma ve güvenlik alanında gelişmesi ve karar almasında operasyonel rehber niteliği taşıyacak "Stratejik Pusula" adlı belgeyi onaylaması planlanıyor.

Belge, 5 bin kişiye kadar çıkabilen, kara, hava ve deniz birimlerinden oluşan ve düzenli tatbikatlar yapan "hızlı intikal kuvveti" kurulmasını da içeren çeşitli somut girişimleri içeriyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir