• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Mahalle sakinleri ölüm yaşanmadan caddede hız kesici yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Araçların sürat yapmasından dolayı caddede sıklıkla kaza meydana geldiğini belirten mahalle sakinleri, başta okula giden yüzlerce çocuk olmak üzere yayaların tehlike yaşadığını dile getirdi.

 

Batman merkez 19 Mayıs Mahallesi Harran Caddesi’nde ikamet eden mahalle sakinleri, olası kazaların yaşanmaması için yetkililere seslenerek en kısa sürede yola hız kesici kasis yapılmasını istedi.

Hasan Çapar

“Araçlar otobandan geçer gibi yoldan geçiyor

Araçların sürat yapmaları nedeniyle caddede sık sık kazaların yaşandığını belirten mahalle sakinlerinden Hakan Çapar, “Yaklaşık 1 buçuk senedir buradayız. Araçlar otobandan geçer gibi 110 kilometre hızla geçiyorlar. Bu durumu karayollarına ve belediyeye ilettik ama gelip soran olmadı. Biz bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Caddenin hemen yanında okul olduğu için öğrenciler buradan çok geçmekteler. Yayaların sürekli kullandıkları bir yol. Millet bu sebepten dolayı karşıdan karşıya geçemiyor. Yetkililerden bu yola tümsek yapmalarını istiyoruz.” dedi.

Mustafa Akdoğan

"Çocuklarımız karşıdan karşıya geçemiyor”

Yolda 3-4 defa kazaya şahit olduklarını ifade eden Mustafa Akdoğan, “Bu cadde dar olduğundan dolayı araçlar çok süratli geçiyor. Burada 3-4 defadır kaza meydana geldi. Arabalar çok süratli geçtiği için çocuklarımız karşıdan karşıya geçemiyor. Burası okul güzergâhıdır, okul çıkışında burası çok kalabalık oluyor. Yetkililerden buraya birkaç tane tümsek veya hız kesici yapmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.

İrfan Demir

“Her an bir kaza olabilir”

Bir diğer mahalle sakini İrfan Demir ise şunları söyledi: “Burası 19 Mayıs Mahallesi Haran Caddesi’dir. Arabalar buradan 80-90 hızla gidiyor. Çocuklarımız bu yolda okula gidiyor. Herhangi bir hız kesici ve önlem bu caddede yok. Burada her an bir kaza olabilir. Yetkililer burada çok kötü bir kaza meydana geldiği zaman mı gelip tümsek yapacaklar? Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Araçlar çok süratli gittiği için buraya tümsek, hız kesici yapmalarını istiyoruz.”

Adnan Çetin

“Öğrenciler caddeyi kullandığı için sürat yapan araçlar tehlike saçıyor”

Caddenin bulunduğu çevrede birkaç okul olduğunu dile getiren Adnan Çetin, “Burada birçok kez kazalara şahit oldum ve bütün kazalar yüksek süratten kaynaklanıyor. Çevremizde birkaç tane okul var. Öğrenciler bu caddeyi kullandığı için sürat yapan araçlar tehlike saçıyor. Yetkililerden bu caddeye en kısa sürede tümsek yapmalarını rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir