• DOLAR 32.217
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2500.313
  • ...
Avrupa yakasının simgesi olacak Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde sona gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurum, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla Beyoğlu Belediyesince Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde düzenlenen "Su ve Sürdürülebilirlik İlk Çağrı" programının ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaatını inceledi.

Buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Kurum, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Yakası'nda Çamlıca Camisi'nin açılarak halkın hizmetine sunulduğunu hatırlatan Kurum, "Bir benzerini de Avrupa Yakası'nda, burada vatandaşımızın yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiği Levent'te yapıyoruz, 18 bin metrekare arsa alanı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camisi yükseliyor. Dört minareli, kaba inşaatımız yüzde 95 seviyelerine geldi. Minarelerde az bir işimiz kaldı. Genel itibarıyla ilerlememiz yüzde 55. Artık ince işçiliklerimize başlamış durumdayız." diye konuştu.

Bakan Kurum, cami ile ilgili şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 bin kişilik cemaat kapasiteli bir camimiz. Bu caminin içi sadece ibadet alanı değil, gençlerimizin, burada çalışan vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat vakit geçireceği anlayışla tasarlanıyor. Altında gençlerimize ilişkin kütüphanelerimiz, kitap alanlarımız, millet bahçelerinde ve camilerde olduğu gibi burada da Levent'te de Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni bu anlayışla yapıyoruz. Çalışan vatandaşlarımız burada vakit geçirsinler istiyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir