• DOLAR 32.262
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2404.044
  • ...
HÜDA PAR Batman İlçe Başkanlığı: Down Sendromlu bireyler hasta olarak değerlendirilmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet Batman Özel Eğitim Aydınkonak Uygulama Okulunu ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Durmaz, “Çalışmalarımız kapsamında 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Batman Özel Eğitim Aydınkonak Uygulama Okulunu ziyaret ettik. 8 derslik ve 50 öğrencisi olan Aydınkonak Uygulama Okulu ziyaretinde ilk olarak okul müdürü Ekrem Başalak ile görüştük, özel gereksinimli bireylere verilen eğitimler başta olmak üzere okul ile ilgili genel bilgiler aldık. Ardından Down Sendromlu öğrencileri sınıflarında ziyaret ettik.” dedi.

Durmaz açıklamasının devamında, “Özel bireyler olan Down Sendromlu öğrencilerle bir araya gelmek, onların tebessümüne şahit olmak, sevinçlerine eşlik etmek çok anlamlı ve güzel bir duyguydu. Ziyaret ettiğimiz uygulama okulu, ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan üç özel eğitim veren okuldan biridir. Böyle okulların ilimizde olması, özel gereksinimli engelli bireyler açısından önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması için hem birey olarak hem de toplum olarak herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz şunları söyledi:

“Bunun için toplumumuzda var olan yardımlaşma, dayanışma ve empati kültürünün daha üst bir seviyeye ulaşması lazımdır. Down Sendromlu bireyler hasta olarak değerlendirilmemeli, sadece genetik farklılığa sahip bireyler olarak değerlendirilmelidir. Bu nedenle Down Sendromlu bireyleri hasta olarak adlandırmamak gerekir.”

“Bizler bu gibi çalışma ve ziyaretlerle, Down Sendromuna sahip bireylerin toplum içerisinde daha fazla yer bulmasını sağlamaya gayret göstereceğiz” diyen Durmaz, “Bilinmeli ki genetik farklılık toplumdan soyutlanmayı gerektirmez. O yüzden şimdi her zamankinden daha fazla Down Sendromlu kardeşlerimizle iç içe olma zamanıdır. Genetik farklılığı olan bireylere de yaşam standarttı daha yüksek bir ömür dilerim.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir