• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Japonya, enerji arzının depremden etkilenmesi nedeniyle tasarruf çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya Sanayi Bakanı Koichi Hagiuda, yaptığı açıklamada Tokyo ve diğer sekiz eyalette yaşayan insanları, geçen hafta bazı termik santrallerin devre dışı kalmasına neden olan güçlü bir deprem nedeniyle tükettikleri elektrik miktarını düşürmeye çağırdı.

Hagiuda'nın bu çağrısı, bugünlerde Tokyo'nun bazı kısımlarını kar ve karla karışık yağmurun vurduğu, sıcaklıkların 2 santigrat derecenin altına düştüğü bir zamana denk geldi.

Tokyo Electric Power şirketi (TEPCO) de Japonya'nın kuzeydoğusunu sallayan Çarşamba günkü depremin ardından bazı termik santrallerinin devre dışı kalması nedeniyle hizmet verdiği bölgelerde elektrik kesintisi olabileceğini bildirmişti. Bunun ardından hükümet, elektrik arzı eksikliği konusunda bir uyarı yayınlamıştı.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI), TEPCO ile birlikte evlerin ve işyerlerinin ısıtmayı maksimum 20 santigrat derecede tutarak ve gerekli olmayan ışıkları kapatarak enerji tasarrufu yapmalarını talep etti.

Hagiuda, Tokyo ile birlikte Ibaraki, Tochigi, Gunma, Saitama, Chiba, Kanagawa, Yamanashi ve Shizuoka vilayetlerinin de aynı adımı atmalarını ve güç tasarrufu için önlemler almalarını istedi.

Sanayi Bakanlığı, 2011 yılında Fukushima'daki santralde meydana gelen depremin tetiklediği nükleer felaketin ardından ülkenin bu kadar şiddetli bir güç kaynağı sıkıntısıyla karşılaşmadığına dikkat çekti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir