• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
`Hizbullah Cemaatinin dahil olmadığı barış süreci başarıya ulaşmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ –Barış sürecini halk ile istişare etmek amacıyla Türkiye turuna çıkan Akil Adamlar heyetini temsilen Muş’a gelen Can Paker, Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Mahmut Arslan, A. Rahman Dilipak, A. Rahman Kurt, Zübeyde Peker ve Mehmet Uçum Muşta halkın barış süreci ile ilgili öneri ve tepkilerini aldı.
 
İlk önce esnafı gezerek barış süreci ile ilgili olarak esnafının görüş ve önerilerini alan Akil Adamlar Heyeti, daha sonra halk ile bir araya geldi.
 
Hayal Düğün Salonunda gerçekleşen istişare toplantısında yeni bir demokratik Cumhuriyetin inşasına vurgu yapıldı.
 
Yapılan istişare toplantısında halkın genel anlamda bu barış sürecine olumlu baktığı, ama devletten yana endişelerin de tamamen giderilemediği gözlendi. İstişare toplantısında özellikle 90‘lı yıllarda devletten zulüm gören ve bir çok mağduriyet yaşayan ailelerin yaşadığı mağduriyetler ve zulümler dillendirildi. Özellikle evleri yakılan, çocukları öldürülen veya tutuklanan anneler, geçmişte yaşanmış olan kardeş kavgalarının bir daha yaşanmaması için herkesin el birliği ile bu barış sürecine katkıda bulunması gerektiğini vurguladı.
 
“Hizbullah Cemaatinin dahil edilmediği hiçbir barış süreci başarıya ulaşamaz”
Toplantıya katılan Gıyasettin Uyar, “Hizbullah Cemaatinin dahil edilmediği bir barış sürecinin hiçbir zaman hedefine eremeyecek. Bu sürecin başlatılması güzel bir olay ve yıllardır akıtılan kanların ve anaların gözyaşlarının durması adına güzel bir başlangıç. Yalnız şunu herkes iyi bilmelidir ki, bataklığa gül ekilmez. Devletin ve muhatap alınan kesimin öncelikle geçmişi ile yüzleşmesi gerek. Bu ülkede ben Müslüman’ım diyen herkes eziyet ve işkencelere maruz kalmıştır ve halen de bu zulümler devam etmektedir. Türkiye 28 Şubat dönemini atlatmışken, maalesef biz Müslümanlar halen 28 Şubat’ı yaşıyoruz. İslami STK üyelerine halen cezalar yağdırılmaktadır. Bu sistem mütedeyyin insanları cezalandırmakla yetinmiyor, aynı zamanda cezaevlerinde bu insanlara sürgün hayatı yaşatılıyor. Bu sistemin artık mütedeyyin insanlara karşı olan üvey evlat muamelesinden vazgeçmesi gerekiyor. Her şeye rağmen eğer halen Müslümanlara kan kokan hücreler reva görülüyorsa, bu barış tek taraflı yapılmış olmakla beraber, asla hedefine de ulaşamayacaktır. Ayrıca Hizbullah Cemaatinin dahil olmadığı hiçbir barış sürecinin başarıya ulaşma şansı yoktur. Çünkü Hizbullah bu coğrafyanın bir gerçeğidir‘’ dedi.
(M. Şirin Çağlayan- İnan Sur – İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir