• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Kızılay Ağrı Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay Ağrı Şubesi Olağan Genel Kuruluna, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer’in yanı sıra, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, ilde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kızılay gönüllüleri katıldı.

Kızılay Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, Kızılay’ın 154 yıllık bir çınar olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Kızılay’ın dünyadaki 197 yardım kuruluşu arasında ilk 5’in içerisinde olduğunu kaydeden Özer: “Az önce bir dakikalık bir saygı duruşunda bulunduk. Bu dakika içerisinde dünyanın çeşitli yerlerinde tam 11 çocuk açlıktan, sefaletten ya da herhangi bir hastalıktan hayatını kaybetti. Uyuduğumuz saatlerde 15 bin çocuk hayatını kaybediyor. Dünya üzerinde devamlı var olan ve var olacak bir yoksullukla mücadele söz konusu. Her yerde, her coğrafyada insanlar bir sıkıntı yaşamak durumunda. Son 30 yıldır herhangi bir savaştan dolayı, yaşamını yitiren insan sayısı 3 kat daha fazla. Bu afetler ve savaşlardan dolayı da ortaya çıkan ekonomik zararda normalin 3 katından daha çok. Sadece son 10 yılda 5,7 trilyon dolar bu alanda harcanmış durumda. Şimdi bizler belli başlı misyonlar üstlenmek için buradayız. Hem kendi coğrafyamızda hem de dünyanın farklı bölgelerinde yardıma ihtiyaç duyan birçok insan var. Buradaki görevler aslında Kızılay olarak 154 yıllık bir çınardan bahsediyoruz. 154 yıldır omuzlarına yüklenen bazı görevler var. Buraya gelen arkadaşlar bu bilinçle hareket ediyorlar. Bizlerde aynı bilinçle hareket ediyoruz. Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi “Dicle’nin kenarında eğer bir kurt kuzuyu kaparsa bunun hesabı Ömer’den sorulur.” Buralarda aslında bir sorgu yeridir. Bizler nerde olursak olalım etrafımızdaki insanlardan sorumluyuz. Bunun hesabının da sorulacağını biliyoruz. Sadece bu gün seçim yapılacak şubenin yönetimi tek değil buradaki herkes bir sorumluluğun altında. Eğer doğru yolda değilsek bizleri doğru yola sevk etmenin sorumluluğu sizlerde. 154 yıllık bir serüvenden bahsediyoruz. Tamamen savaşlardaki yaralı askerlere yardım götürmek için kurulan bir cemiyet. Bu gün Kızılay Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşu. Dünyada bağlı olduğumuz teşkilatta 192 üye var. Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılay Federasyonu. Bu federasyonda 192 üyenin en güçlü 5 üyesinden biriyiz. Gücünü aldığı yerde milletimizin yardım kültürü ve yardım geleneği. Türkiye Kızılay’ı ülkemizin de dünyanın da her noktasında var.” dedi.

Genel kurul açılış konuşmasını yapan Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı da kentte yaptıkları faaliyetleri anlatarak “ Bundan 3 yıl önce benim ve arkadaşlarım için bu yolculuk başlamıştı. Bu gün bu yolculuğumuzun kalan kısmının devamı niteliğinde kongremizi yapıyoruz. Kongreler hep böyle bir bayram havası içerisindedir. Bu günde bizim için bayramdır. Rabbim ülkemiz ve ilimiz için hayırlı uğurlu etsin. Geride bıraktığımız zaman içerisinde güzel işler yaptık. İnşallah bundan sonra da güzel işler yapmak nasip olur. Ben herkese çok teşekkür eder şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı’nın faaliyet raporunu sunmasının ardından tek liste ile yapılan seçimlerde Tatlı, yeniden şube başkanı olarak seçildi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir