• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te binlerce fidan toprakla buluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehitkamil Belediyesi tarafından 12 yıl önce hayata geçirilen “Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşi”l projesi kapsamında binlerce fidan daha toprakla buluşturuldu.

Yılda 2 defa yapılan fidan dikim etkinliğiyle 24’üncü Etap Şehitkamil Ormanı Beykent Mahallesi’nde hayat buldu. Toplam 46 bin metrekare alan üzerine kurulan ormana karaçam, zeytin ve çınar türünde 4 bin 100 fidan dikildi.

Bugüne kadar toplam 2 milyon 294 bin 769 metrekare alanın yeşillendirildiği proje kapsamında dikimi yapılan fidanlara can suyunu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile öğrenciler verdi.

Proje kapsamında bugüne kadar kurulmuş olan 24 etap ormanda 2 milyon 294 bin 769 metrekare alan üzerinde 204 bin 806 adet fidanı toprakla buluşturuldu.

 “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, “Bugün, Şehitkamil Belediyemizin düzenlemiş olduğu ‘Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil’ projesi ağaçlandırma etkinliğinin 24’üncü etabında sizlerle bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ormanlarımız, bizim en önemli milli servetimizdir, en büyük zenginlimiz ve doğal zenginlik kaynağımızdır. Mevcut ormanlarımızı korumanın yanında ikinci olarak en önemli görevimiz orman varlığımızı arttıracak adımlar atmaktır. Her yıl doğal afet, yangın, kuraklık ve benzeri sebeplerle orman varlığımız azalmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için her birimiz elinden geldiğince daha çok fidanı toprakla buluşturmamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin de Hadis-i Şerif’inde, ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ ifadesiyle fidan dikmenin ne kadar kutsal bir görev olduğunu kaydetmiştir. Bu kapsamda toprakla buluşturacağımız her fidan, aziz milletimize paha biçilemez orman zenginliği kazandıracağı gibi daha yaşanabilir bir çevre oluşturacağı için gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras olacaktır.” dedi.

“Ağaçlandırma etkinliğimiz geleneksel hale geldi”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Yaklaşık 12 yıl önce başlattığımız bu serüven 24’üncü etabıyla devam ediyor. Bundan 12 yıl önce ilk ağaçlandırma çalışmamızı Beylerbeyi’nde yaptık. O gün diktiğimiz fidanlar bugün 6-7 metre boyunda gölge veren ağaçlara dönüştüler, piknik yapılacak bir alan oluştu. Şehitkamil Belediyesinde göreve geldiğimiz andan itibaren ‘Her Bahar Bir Orman Bi Dünya Yeşil’ projesini başlattık ve her yılın mart ve kasım aylarında bu etkinliğimizi devam ettiriyoruz. Bu etkinliğimizi aidiyet duygusunu, fidan dikme alışkanlığını arttırmak adına öğrencilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Ağaçlandırma etkinliğimiz geleneksel hale geldi. Bu etkinliklerimizde mümkün olduğunca yetişkin fidanlar dikmeye özen gösteriyoruz. Ağaçlandırma çalışmasının yapılacağı alanın yanında park-otoparkların olacağı, dış çephelerinde çınar ağaçlarının, içerisinde karaçamların ve zeytinlerin bulunduğu, mümkün olduğu kadar da yetişmiş ağaçlarla zamanı satın almak adına yapılan bir çalışma. Yaptığımız belediyecilik çalışmaları içerisinde belki de en önde geleneklerden bir tanesidir. Yarın biz hayatta olmayınca da bu ağaçların her bir yaprağı millete, insanlığa hizmet edecek. Daha yaşanabilir bir Şehitkamil adına çevresel faktörleri ön plana alarak yapmış olduğumuz çalışmalarda yalnızca geri dönüşümleri uygulamakla kalmıyoruz. Diğer taraftan da yeşil alan miktarını artırmak adına yaptığımız bu çalışma en önemli etkinliklerimizden biridir. Ben bu etkinliğimize destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikimi yapılan fidanlara can suyunu Kalaylı, Fadıloğlu ve davetliler ile öğrenciler verdi.

“Daha yeşil bir Gaziantep için çalışıyoruz”

Daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam eden Şahinbey Belediyesi 3 milyon 968 bin 102 fidan dağıtımı ve dikiminin yanı sıra 55 bin reyhan, 10 bin asma dağıtımı gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi ayrıca vatandaşların vakitlerini daha iyi değerlendirip spor yapabilmeleri için 635 park yaparak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını da artırdı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Orman Haftası dolayısıyla yayımladığı yazılı açıklamasında, daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Tahmazoğlu, şu ana kadar 635 park yaparak yeşil alan miktarını arttırdıklarını belirterek, “Peygamber Efendimiz, ‘Yarın kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ buyuruyor. Bu nedenle ağaçlandırmak ve her tarafı yeşile bürümek çok önemli. Erozyon, yağmur, iklim ve çevre açısından ağaç dikimi çok önemli. Bu nedenle elimizden geldiği kadar her tarafı ağaçlandırmamız gerekiyor. Sayın milletvekilimiz Mehmet Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin karşısında 572 dönümlük bir arazi olduğunu ve bu alanın ormana dönüştürülmesinin güzel olacağını söylemişti. Bizde ilk meclisimizde bu kararı alarak 2010 yılında bu alanı ağaçlandırdık. Bunun dışında Mavikent Mahallesi’nde 600 dönüm alanı Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde orman alanına çevirdik ve bu alana Çanakkale Orman’ı ismini vermiştik. Şahinbey ilçemizde ayrıca Burç ve Yamaçtepe Ormanımız bulunuyor. Yamaçtepe Ormanı içerisine gençler için kamp alanı ve Bilim Şahinbey alanı yaptık. Şu ana kadar 635 tane parkın yapımını tamamladık ve ihtiyaç olan yerlere yapmaya devam ediyoruz. Bir yandan da vatandaşlarımıza fidan dağıtımı yapıyoruz. Şu ana kadar 3 milyon 968 bin 102 fidan dağıtımı ve dikimi gerçekleştirdik. Amacımız Gaziantep’imizi ve Şahinbey’imizi daha yeşil bir hale dönüştürmek.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir