• DOLAR 32.216
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2451.026
  • ...
Mersin Umut Kervanı Ramazan ayı hazırlıklarına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşmakta olan Ramazan ayı dolayısıyla hayırseverlere çağrıda bulunan Mersin Umut Kervanı Başkanı Mehmet Derman, ihtiyaç sahibi olan ailelere yardımları ulaştırabilmek için hayırseverlerin Ramazan ayı içerisinde zekât, fitre ve sadakalarını zamanında vermesinin önemine dikkat çekti.

Üç ayların başında yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda ve kırmızı et yardımında bulunduklarını dile getiren Derman, Ramazan ayı gelince insanların beklentilerinin yükseldiğini ve başvuruların arttığını söyledi.

Derman şöyle konuştu:

"İnsanlar, kurumumuz kapalı olsa bile kapının altından başvurularını ve adres bilgilerini bırakıyorlar. İsteriz ki kapımıza gelen her mağdur insanın ihtiyaçlarını karşılayabilelim. Çünkü, ihtiyaç sahibi olmazsa birilerinin bu kapıya gelip bir şeyler isteyeceğini tahmin etmiyoruz. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan'da da bütün hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

Derman, kayıtlarında daha önce binin üzerinde ailenin bulunduğunu, zamanla mağduriyetleri kalkan ailelerin bu listeden çıkarıldığını, şu anda güncel olarak 500'ün üzerinde ihtiyaç sahibi aile belirlediklerini söyledi.

Söz konusu aileler içerisinde de birinci dereceden yardıma muhtaç ailenin 250-300'ün üzerinde olduğunu vurgulayan Derman, "Ramazan'a mağdur bir şekilde girmemeleri için onları sevindirelim. İnsanlar ibadet görevini yerine getirmek için gün boyu oruç tutuyorken, evlerine bir parça et veya gıda girmiyorsa toplum olarak bundan mesul oluruz." şeklinde konuştu.

 

"Çok ciddi mağduriyetlere şahit oluyoruz"

"Her gün ihtiyaç sahibi insanlarla karşılaşıyoruz, ziyaretlerde gerçekten çok ciddi anlamda mağduriyetlere şahit oluyoruz." diyen Derman, "Gelin bizimle beraber gezin dolaşın, hayırlarınızı bu ailelere ulaştıralım ki sizler de bu mağduriyetleri gözlerinizle görün." dedi.

Ramazan ayı içerisinde insanların, daha çok hayır-hasenata yöneldiğini bilen ihtiyaç sahiplerinin de bu ay içerisinde daha büyük beklenti içerisine girdiklerini vurgulayan Derman, "Madem ki burası bir hayır kurumudur, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi görüyor, siz de gelin Ramazan ayı içerisinde zekât, fitre ve sadakanızı bizim aracılığımızla ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırın ki onların dualarını alalım." şeklinde konuştu.

"Evimizde yiyecek bir şeyimiz yok diyen insanlar var"

Bir kişinin hayrını, kendi eliyle götürüp komşusuna, akrabasına verdiğinde minnet duygusunun söz konusu olabileceğine vurgu yapan Derman, ancak bunun yardım dernekleri aracılığıyla yapılması halinde böyle bir durumun yaşanmayacağını söyledi.

Geçen Ramazan ayının başlangıcında bir ailenin kendilerini aradığını ve "Bize her Ramazan'da gıda, sahur için kahvaltılık getiriyordunuz fakat Ramazan'a gireceğiz, inanın evimizde yiyecek bir şeyimiz yok, çocuklarımıza sahur için hazırlayabileceğimiz bir şeyimiz yok." dediğini aktaran Derman, "Neticede bu aile bizim kapımızı çalmış, bizden bir talebi olmuş, biz de kayıtsız-ilgisiz kalamayız. Hele de bir Müslüman ibadet görevini yerine getirecek, Allah korusun olmadığı için bu ibadet görevini yerine getiremiyorsa bu Müslümanlar için büyük bir eksikliktir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir