• DOLAR 32.287
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.175
  • ...
Belçika'dan nükleer santral kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Belçika Başkanı Alexander De Croo yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının belirsizlikleri artırdığını belirterek, ülkedeki nükleer santrallerin 2025 yılında kapatılması kararından vazgeçtiklerini bildirdi. De Croo, "İki nükleer reaktörün faaliyet süresinin 10 yıl uzatılmasına karar verdik" dedi.

Ülkede en son inşa edilen reaktörlerin süresini uzatacaklarına dikkati çeken De Croo, bunun enerji arz güvenliğini sağlamak için yeterli olmayacağını, ilave olarak iki doğal gaz santrali kuracaklarını belirtti.

De Croo, ülkedeki yenilenebilir enerji yatırımlarına da hız vereceklerini, özellikle rüzgar santrallerine ve güneş panellerine 1 milyar avro ilave kaynak sağlayacaklarını söyledi.

Belçika'da, Hollanda sınırına yakın Doel nükleer santralinde 4 adet, Almanya ve Lüksemburg sınırına yakın Tihange nükleer santralinde de 3 adet olmak üzere toplam 7 reaktör bulunuyor. Bu reaktörlerin ürettiği elektrik, ülke ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılıyor.

Buna göre, ülkenin 1985 yılında inşa edilen Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süreleri 10 yıl daha uzatılacak. Bu biner megavatsaatlik reaktörler 2036'ya kadar çalışmaya devam edecek. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir