• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kayseri’de yaya önceliği bilincini artırmak için toplantı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ana binasında gerçekleştirilen toplantıda, trafikte yayalara önceliğin artırılması amacıyla sunum gerçekleştirildi.

“Trafik hayatımızın bir parçası”

İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuz Yasan, “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı görevli arkadaşlarımızın yaya öncelikli yol kullanımının Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla hazırlanmış olan bir projenin tanıtılması amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Trafik hayatımızın bir parçası, hatta “Trafik hayattır” diye bir sloganımız mevcut. Yani biz, sabah evden çıktığımızdan itibaren trafik başlıyor. Ne yapıyoruz? Okula gidiyoruz, işe gidiyoruz, markete gidiyoruz, hastaneye gidiyoruz, yani biz evimizden çıkıp sokağa adımımızı attığımız andan itibaren trafik bizim hayatımıza girmiş oluyor. Her şey trafikle alakalı, yolda dikil olan ağaç, yürüyeceğimiz kaldırım, karşıdan karşıya geçme şeklimiz, otobüse binişimiz, inişimiz her şeyimiz trafikle alakalı. Trafik gerçekten ayrı bir dünya. Kara yolları taşıma adlı bir yönetmeliğimiz var A dan Z’ye bütün harflerle ilgili belge var, her şey düzenlenmiş. Düşünebiliyor musunuz bir düzenin, bir sistemin, kuralların olmadığı bir toplumda nasıl bir kaosun çıkacağını. İsteyen istediği yerden geçsin, isteyen istediği yerde dursun, böyle bir toplumda kaos meydana gelir, kargaşa olur. Hayatımızın bu kadar içerisinde olan trafik konusuyla alakalı da bu kar düzenlemenin olması gayet normal.” dedi.

 

“Yayalarımız trafikte savunmasız yol kullanıcıları olarak tabir ediliyor”

Yasan, “Toplumun düzenini, trafik düzenini sağlamak, insanların can ve mal emniyetini koruyabilmek için bizler bunlara mecburuz. Arkadaşlarımızın hazırladığı bu projede bu trafik dünyasının içerisinde ki bir parçası. Aslında trafik bir bütün fakat, yol kullanıcılarının, yayaların öncelikli olmasının bir amacı var. Yayalarımız trafikte savunmasız yol kullanıcıları olarak tabir ediyorlar. Savunmasız yol kullanıcıları, neden? Çünkü siz bir aracın içine biniyor susunuz, aracın içerisinde güvenli bir ortamdasınız, yayaya göre güvenli bir ortamdasınız. Kendinizden kalibresi daha yüksek bir araç karşısında siz de savunmasız kalabiliyorsunuz., sizin bindiğiniz araçta savunmasız olabiliyor. Ama yaya göre kesinlikle korumalı bir durumdasınız, niye? Metal çerçevelerle donatılmış, hava yastıkları olan bir koruma kalkanınız var yayalara göre. Yayanın kendisini koruyacak hiçbir şeyi yok. Dolayısıyla bizim yayaları koruma önceliğimiz var. Hepimizin annesi, babası, kardeşi, yaşlı amcalarımız, dedelerimiz, nenelerimiz bu trafiği kullanıyorlar, karşıdan karşıya geçiyorlar yolu kullanıyorlar, bizim bunları korumamız lazım. ifadelerine yer verdi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir