• DOLAR 32.289
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2436.28
  • ...
Yetimler Vakfı, Bingöl'de Beraat Gecesi programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vakfın temsilcilik binasında gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Yetimler Vakfı Bingöl Gönüllüsü Elif Dursun, "Beraat" kelimesinin günahlardan arınma manasına geldiğini belirterek kişilerin tövbe ve istiğfara yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bu tür mübarek geceler vesile kılınarak Müslümanlara bol dua edilmesi gerektiğini hatırlatan Dursun, "Beraat deyince aklımıza Müslümanların günahlarından arınması, mağfirete ulaşması ve bu noktada yüce Allah’ın insanlara ihsan edeceği merhamet ve mağfirete ulaşması akla gelir. Çünkü 'Beraat' özü itibari ile kişilerin var olan günahlarının bağışlanması için yüce Rabbi’ne niyazda bulunmaları ve kendilerini hesaba çekmesi açısından önemlidir." dedi.

Bu gecede yapılması gerekenlere de yer veren Dursun, "Hesaba çekilmeden önce Müslümanların kendini hesaba çekmesi, geçmişte yapması gerekip de yapmadığı, yapmaması gereken şeyleri yapmasından vazgeçmesi ve arınması gerekir." ifadelerini kullandı.

Beraat, 11 Ayın Sultanı Olan Mübarek Ramazan Ayına Hazırlıktır”

Beraat gecesi hakkında birçok Hadis-i Şerif'in rivayet edildiğini vurgulayan Dursun, "Beraat Gecesi aynı zamanda mübarek Ramazan ayına bir hazırlıktır. Onun için bu gecede Müslümanların Kur'an-ı Kerim'e yönelmeleri ve anlama konusunda çaba sarf etmeleri gerekir." şeklinde konuştu.

Dursun, "Yine bir hadisi şerifte 'Allah-u Teala Beraat Gecesi'nde kullarına seslenerek 'Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim? Rızık isteyen yok mu, Rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, Ona afiyet vereyim!' diyor. Beraat Gecesinde güneş battıktan sabaha kadar yüce Allah'ın affı, mağfireti Müslümanların üzerinde olacaktır. Beraat ayrıca 11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayının müjdecisidir." diye belirtti.

“Günahlarla Kirlenmiş Gönülleri Bu Gecede Arındıralım”

 Bu geceye ilişkin önemli öneri ve tavsiyelerde bulunan Dursun, şunları söyledi:

"Sıkıntısı olan tüm Müslümanlara dua edilmesi gerekir. Müslümanlar, kararan kalplerini ve günahlarla kirlenmiş gönüllerini bu geceyi vesile kılarak arındırmalı ve Rableri ile buluşmaları gerekir. Özelde kendimiz ve ailemiz, genelde ise İslam ümmetinin kurtuluş ve refahı, birlik ve beraberliğinin tesisi için bol bol dua etmeliyiz. Bu geceyi tövbe-istiğfarla ve bol bol Kur'an-ı Kerim okumak ile idrak etmeliyiz." dedi.

Program, okunan Hacı Halime Girişen’in yapmış olduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir