• DOLAR 32.388
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2386.088
  • ...
Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Ağrı'da ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle kent genelinde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için, İl Özel İdare ekipleri tarafından 81 iş makinası, 91 personel ve 8 mobil ekip ile yapılan çalışmalar sürüyor.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulan bazı köy yolları çalışmaların ardından ulaşıma açılırken diğer kapalı olan yollar için ise çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Yolu kapanan Özveren köyünde yaşayan 73 yaşındaki Halit Yalvaç ilk defa böyle bir kış geçirdiklerini söyledi.

Kapalı olan köy yollarından dolayı merkeze inmekte zorluk çektiklerini belirten Halit Yalvaç, yol açma çalışmalarından dolayı Ağrı İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür etti.

Halit Yalvaç

Yalvaç, "73 yaşıma geldim, ben daha böyle bir sene görmedim. Şu an Mart'ın 15'indeyiz, 5 gün kaldı bahara, burada halen 2 metre kar var. Diğer illerde kar kalkmasına rağmen, burada halen yerde 2 metre kar var. Yollar kapalı biz ekmek bile alamıyorduk, Allah razı olsun ekipler bize ekmek getiriyor. Yollarımızı kapalı, merkeze gidemiyoruz, Allah razı olsun ekipler gelip yolu açıyor, biz de ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. 15 gündür merkeze gidip ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk." ifadelerini kullandı.  

Greyder operatörü Fikret Doğan

Bahar ayında olunmasına rağmen yer yer 2 metreyi aşkın kar ile karşılaştıklarını söyleyen greyder operatör Fikret Doğan, "Biz şu an Ağrı merkeze bağlı Özveren köyündeyiz. 4 saattir çalışmalarımız bu köy yolunda devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri olarak köylülerimizi mağdur etmiyoruz, gece gündüz çalışıyoruz, şu an gördüğünüz gibi 4 saattir bu yoldayız, halen daha köye ulaşmış değiliz. Bu son senelerin en yoğun karını biz bu sene yaşıyoruz. Bahar ayındayız, bahar ayında olmamıza rağmen halen de bölge bölge köylerimizde 2-3 metre yüksekliğinde karlarla karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir