• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Yolu kapanan köyde rahatsızlanan anne ve bebeği hastaneye güçlükle ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Beklemez köyünün Kardeşler mezrasında yaşayan anne Muhsine Oğur ve 2 aylık bebeği Helin Oğur birkaç gündür devam eden rahatsızlıklarının şiddetini arttırması üzerine 112 Acil Servise haber verildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapalı olan Beklemez köyünde, eşini ve çocuğunu hastaneye götüremeyen vatandaş, 112 Acil Servis Ekiplerini arayarak yardım istedi.

112 acil çağrı merkezini arayarak yardım istenmesi üzerine harekete geçen ekipler, biri paletli olmak üzere iki ambulansla birlikte yolun ulaşıma açık olduğu Hamur ilçesine bağlı Karadoğu-Beklemez yol ayrımına kadar ulaştı.

Trafiğe kapalı olan yaklaşık 10 kilometrelik kısmını uzun uğraşlar sonucunda paletli ambulansla aşarak hasta olan anne ve bebeğine ulaşan ekipler, ilk müdahaleyi evde yaptı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından Covid-19 belirtileri bulunan anne ve 2 aylık bebeği alarak açık olan yolda bekleyen ambulansa yetiştiren ekipler, hastaları Ağrı Eğitim Ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir