• DOLAR 32.262
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2407.708
  • ...
Umut Kervanından yetim ve muhtaçlara giyim yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'de ve yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdüren Mardin Umut Kervanı yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Daha önce gıda, ev malzemesi ve kışlık giyim yardımında bulunan Mardin Umut Kervanı, bir hayır sahibinin bağışladığı 2 bin adet feraceleri Mardin'deki yetim ve muhtaçlara dağıtmaya başladı.

 

Yardım faaliyeti hakkında konuşan Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman, feracelerin önce Mardin merkez ve ilçelerindeki muhtaçlara, daha sonraysa Suriye'nin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Ferace dağıtımından sonra Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber gıda yardımına başlayacaklarını belirten Akman, hayır sahiplerinin onlara ulaştığı müddetçe yardımları gerçekleştirebildiklerini belirtti.

"Ramazan ayına yaklaşırken, çalışmalarımızın katlanarak devam edeceğini belirtmek istiyoruz"

Mardin Umut Kervanı Temsilcisi Fatih Akman

Ramazan ayında bereketin artacağını söyleyen Akman, çalışmalarında bu minvalde artışa geçeceğini belirtti.

2Akman, "Allah'a hamdolsun, Mardin Umut Kervanı insani yardım faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Mübarek 3 aylardan Ramazan ayına doğru ilerlerken Rabbim çalışmalarımızı bereketlendirdi ve hayırsever bir abimiz 2 bin adetten fazla feraceyi bizlere bağışladı. Feracelerin dağıtımı için Mardin'den bismillah diyerek başladık. Başta Mardin merkezi olmak üzere tüm Mardin ilçelerine ve sonrasındaysa Suriye'nin farklı bölgelerine hayırseverimiz adına yetim ve muhtaçlara ulaştıracağız. Rabbim katkı sunan abimizden razı olsun. Ramazan ayına yaklaşırken, çalışmalarımızın katlanarak devam edeceğini belirtmek istiyoruz. Fakat şunu da belirtmeliyiz ki hayır sahipleri bizlere ulaştığı takdirde bu yardımları gerçekleştirebiliriz. Yetim ve muhtaçlar bizden beklenti içerisinde ve ısrarla bunu belirten ailelerimiz bulunmakta. Kimisi işsiz olduğunu kimisi evini idare edemediğini kimisiyse gıda ve erzakının olmadığını söylüyor. Bu anlamda bir beklenti var ve gözler yolumuzu gözlüyor. Bizimse gözlerimiz hayırseverlerin yardımlarını gözlüyor. Bugün bismillah dediğimiz ferace dağıtımından sonra gıda çalışmasına yoğunlaşacağız." dedi.

Hayırseverlerin yardımlarıyla bu umut kervanının ilerleyebileceğine dikkati çeken Akman, "İnşallah Ramazan boyunca yetim ve muhtaçlara yönelik insani yardım faaliyetlerimiz sürecek. Hayırsever abi, abla ve bacılarımız yüzde yüz emin olabilirler ki onlar bizlere ulaştıkları takdirde bizler de onların vekaletleriyle yetim ve muhtaçlara ulaşmaya devam edeceğiz. Bize ulaşan her hayırsever abi, abla ve bacımızdan Rabbim razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir