• DOLAR 32.223
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2501.677
  • ...
ABD: Gazze sahiline kurulacak geçici liman inşaatı bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh, ABD ordusunun Gazze Şeridi kıyısına inşa ettiği iskelenin tamamlandığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Singh, yaptığı açıklamada, Gazze'ye kurulacak geçici limanın tamamlandığını ancak şiddetli rüzgâr ve dalga nedeniyle Gazze sahiline yerleştirilmek için son taşınmayı yapacak askeri deniz vasıtalarının siyonist rejimin işgali altındaki Aşdod Limanı'nda bekletildiğini belirtti.

Singh, limanın ilk önce 8 kamyon ile çalışmaya başlayacağını, tam kapasiteye ulaştığında 150 yardım kamyonunun kullanılabileceğini kaydetti.

ABD, inşa edilecek iskelenin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne daha fazla yardım götürülmesine yardımcı olacağını iddia ediyor.

ABD ordusunun planına göre, dünyanın diğer ülkelerinden toplanan ve Gazze'ye götürülecek yardımlar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi limanından The Sagamora adlı nakliye gemisi ile Gazze kıyısına inşa edilen iskeleye getirilecek.

Yeni liman, Gazze Şehri'nin güneybatısında, siyonist rejim ordusunun HAMAS'a karşı mevcut savaş sırasında inşa ettiği Gazze'yi ikiye bölen yolun kuzeyinde yer alıyor.

Bölge, işgalcilerin kara saldırısı gerçekleştirip bir milyondan fazla insanı güneye, Mısır sınırındaki Refah şehrine doğru itmesinden önce en kalabalık bölgeydi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir