• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’te buz pistine dönen üst geçitte yayalar zor anlar yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'te dün sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde etkisini iyice artıran kar yağışının ardından gece buzlanma ve don yaşandı. Don nedeniyle kaldırım ve bazı üst geçitler buz tuttu.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar, üst geçitlerde merdiven korkuluklarını tutarak yürümeye çalıştı.

 

Gaziantep’te dün boyu etkili olan kar yağışı bugün ise yerini güneşli havaya bıraktı. Gece buzlanma ve don yaşanırken, sabah saatlerinde sürücüler ve yayalar buzlanan sokaklarda, kaldırımlarda, yollarda ve üst geçitlerde zor anlar yaşadı.

Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların tatil edildiği kentte ara sokaklar, kaldırımlar, üst geçitler ve caddelerde temizlenmeyen kar birikintileri ve buzlanmalar hayatı olumsuz etkiliyor.

Sabah işe gitmek isteyenler buzlu sokaklarda ve üst geçitlerde merdiven korkuluklarına ve duvarlara tutunarak yürüdü.

Kentte bazı bölgelerde karın etkilerinin silinmesi için belediye ekiplerince çalışma yürütülürken, bazı noktalarda ise temizlenmeyen kar ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar zorluk yaşıyor.

Kar, don ve buzlanmanın meydana getirdiği olumsuz etkiler özellikle ara sokaklarda ve üst geçitlerde devam ederken, özellikle üst geçitlerdeki karın temizlenmemesi birçok kişinin düşmesine neden oldu.

Kent merkezinde bulunan mahallelerdeki ara sokaklarda kar ve buzlanmanın etkisi sürerken, yayalar özellikle kaldırımlarda ve üst geçitlerde yürümekte güçlük çekti.

Yayalar zor anlar yaşadı

Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bulunan Nurettin Küncülü Üst Geçidinde gece etkili olan kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle kayganlaşan zeminde birçok kişi düşerken, birçok kişi de demir korkuluklardan destek alarak zorlukla üst geçidi inmeye ve çıkmaya çalıştı.

Özelikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar üst geçitten inerken ve çıkarken çok zor anlar yaşadı. Üst geçitte birçok kişi düşme tehlikesi yaşadı. Yaşlılara, kadınlara ve çocuklara düşmemeleri için yardım etmeye yardım etmeye çalışanlarda kaydı.

Buzlanan ve temizlenmeyen üst geçitten geçenler, üst geçitlerdeki buzların temizlenmemesine tepki gösterdi.

Üst geçitteki buzların temizlenmesi için defalarca Gaziantep Büyükşehir Belediyesini aradıkları halde ekiplerin üst geçidi temizlemeye gelmediğini iddia eden vatandaşlar, buzlanan üst geçitten düşen bazı kişilerin yaralandığını ileri sürdü.

“Üst geçitteki buzlanma tehlike saçıyor”

Kar yağışının ardından belediyelerin kentin birçok noktasında temizleme çalışması yaptığını ancak işlek olan bölgelere yetişemediğini ileri süren Tuncay Andı, “Vatandaşların en azından sağlıkları için ilk başta belediyelerin yayaların geçtiği yolları temizlemeleri lazım. Çünkü üst geçitten özellikle yaşlılar inerken zorlanıyor.” dedi.

“Düşmemek için demir korkulukları tuttum”

Üst geçitten güçlükle indiğini belirten Mehmet Küçük, “Üst geçitten inerken çok zorlandım. Çünkü zemin çok kaygan, düşmemek için de demir korkulukları tuttum. Tüm belediyelerimizde çalışma yok. Üst geçitten inerken zorla indim. Üst geçitten kimileri düştü, düşenlerden kimleri kolunu kırdı. Her taraf buz tutmuş ama tuzlama çalışması yok.” ifadelerini kullandı.

“Üst geçidi zorla indim”

Buzlanma nedeniyle üst geçitten inerken zorluk yaşadığını belirten Duran Sıla, “Belediyenin kimsenin bir çağrısı olmadan üst geçidi temizlemesi gerekiyordu. Belediye, üst geçidin buzlandığını, vatandaşın düşeceğini ve mağdur olacağını bilmiyor mu? Biliyordur, o zaman bu durum belediyenin ihmalidir.” diye konuştu.

“Bir an önce üst geçidin temizlenmesi gerekiyor”

Üst geçitteki buzların bir an önce temizlenmesi gerektiğini belirten Orhan Evirgen, “Üst geçidin merdivenleri buz tutmuş, neredeyse düşüyordum. Merdivenlerdeki buzların temizlenmesi gerekir. Fakat temizlenmesi gerektiği halde temizlenmiyor. Bir an önce üst geçidin temizlenmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Üst geçitten inerken düştüm”

Üst geçitten inerken düştüğünü ve parmağını incittiğini belirten Mehmet Bey de şunları söyledi:

“Allah (Celle Celaluhu) bize yardım etti. Merdivenlerin tuzlanması veya buzların temizlenmesi lazım. Üst geçit buz tutmuş ve çok kişi düştü. Belediyenin bir an önce bu merdivenleri temizlenmesi lazım. Eşim de düşmekten son anda kurtuldu. Zaten ben eşimi kurtarmaya çalışırken düştüm ve parmağım incindi.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir