• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya'da zekat bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğü, "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesi kapsamında din görevlilerine yönelik 2022 Yılı Zekât İl Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle zekât konusunda din görevlilerini bilgilendirmek ve zekât bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Malatya Müftülüğü tarafından Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda program icra edildi. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Veysel Işıldar, "Başkanlığımızın bu hizmetleri planlamada en güçlü yönü milletimize manevi rehber ve ahlaki örnek olan hademe-i hayratın varlığıdır. Bu hizmetin anlatılmasında müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin kayyımlarımız, Kur'an Kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere başkanlığımızın her bir personeline büyük görevler düşmektedir. Bu sebeple ülkemizin zekât potansiyelinin dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek çok önemli bir sorumluluk olarak değerlendirilmektedir." dedi.

Zekât bilgilendirme sunumları yapan Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, görevlerinin; mali ibadetlerden ve Allah'ın (Celle Celaluhu) bir emri olan zekâtın yerine getirilmesi hususunda halka rehberlik etmek olduğunu belirtti.

Kurt şöyle devam etti:

"Hedefimiz zekât verebilir durumda olan tüm vatandaşların zekatını ibadet şuuruyla yapmalarını sağlamak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunmaktır. Mali bir ibadet olan zekâtın gerek bireysel gerekse toplumsal açıdan birçok hikmet ve hedefi vardır ve bu ibadetin daha bilinçli ve gönüllü yapılmasına vesile olacaktır. Zekât sadece Ramazan ayına mahsus değildir. İslam dünyasında zekât farkındalığının ve zekât kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının ortaklaşa başlatmış olduğu kampanyalar yıl boyunca etkin ve güvenilir bir şekilde yürütülüyor." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir