• DOLAR 32.325
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2414.288
  • ...
Uzmanlar uyarıyor: Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Araç kiralanırken, fiyatı daha uygun olduğu için bireysel yerlerden ve kişilerden araç kiralanıyor.

Ancak kiralama esnasında imzalatılan boş senetler ve araçların bakımlarının yeteri kadar yapılmaması bazı mağduriyetlerin yaşanmasına sebep olabiliyor.

Araç kiralanırken dikkat edilmesi gereken huşular hakkında açıklamada bulunan oto galeri ve eski araç kiralama yetkilisi Taner Tutar, bireysel yerlerden kiralanan araçların sıkıntılı olabileceğine, araç kiralamak isteyenlerin kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekti.  

Araç kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Bir yerden araç kiralanırken o yerin kurumsal mı bireysel mi olduğuna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Tutar, “Tercih özellikle kurumsal firmalardan yana olmalıdır. Bölgemizde çok sayıda rent a car açılmış. Birkaç tane araç alıp rent a car işi yapan kişiler var. Benim gözümde bunlar rent a car’cı değil. Araç kiralanırken kurumsal firmalar tercih edilirse problem yaşanmaz.” dedi.

“Kurumsal firmalar profesyonel çalışıyorlar”

Kendisinin de bir müddet rent a car işi yaptığı dile getiren Tutar “Ben bu işi yaparken bireysel çalıştığım için müşterilerden yana bazı sıkıntılar yaşıyordum. Ehliyetsiz olarak gelip araç kiralayanlar oluyordu. Araba sürmesini bilmeyenler gelip araç kiralayabiliyorlardı. Bu nedenlerden dolayı biz de sıkıntı çekiyorduk. Kurumsal firmalarda kiralama işleri daha profesyonel ve olması gerektiği gibi oluyor. Araç ile kaza yapıldığında aracın kaskosu, sigortası olduğu için kaza yapılan araç alınır bakımı yapılır ve bu müşteriye yansıtılmaz ama bireysellerde böyle bir şey söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

“Bir arkadaşım mağdur oldu”

Taner Tutar

Başından geçen bir olayı anlatan Tutar, “Bir dostumuz bireysel bir firmadan araç kiraladı. Bir hafta sonra aracı teslim ettiğinde aracın kaportasında bir hasar olduğu fark edildi. Bizim arkadaştan belli bir ücret istediler o da kabul etmedi ve aracı kendisi sanayiye götürüp tamir ettirdi. Bizim arkadaş aracın bütün sıkıntılarını giderdiği halde imzalattırdıkları senedi geri vermediler.” ifadelerini kullandı.

“Boş senede imza attırmak suçtur”     

Bireysel olarak çalışan bütün rent a car’ların boş senede imza attırdığını dile getiren Tutar, bunun bir suç olduğunu ifade ederek, “Aracı alan da veren de boş senede imza atmamalıdır. Rent a car işi yapan kişiler henüz kaza olmadan boş senede imza attırıyorlar. İmzalanan boş senet, araç kaza yaptığında ne kadar bir maddi zarar olmuşsa o miktar senede yazılır ve tahsil edilir. Bu mantık sağlıklı değil. Araç kiralayan kişi araca mutlaka iyice bakmalı, aracın her yerini videoya çekmelidir. Aracı çalıştırması ve bir eksiliğinin olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor. Bu da yeni mağduriyetlerin yaşanmasını engelleyecektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir