• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Probleme Dayalı Öğrenme konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından öğretim üyelerine yönelik Probleme Dayalı Öğrenme (PDÖ) konulu konferans verildi.

 

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Serdar Özdemir ve Dr. Nalan Oğuzhanoğlu birer sunum yaptı.

 

“Problem çözme metodu ile öğretim yaklaşımı, aslında bilimsel araştırma metotlarını işaret etmektedir” diyen Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Serdar Özdemir, öğrencinin tabiattaki ve sosyal hayattaki problemleri algılayabilmesi gerektiğini söyledi.

 

Özdemir, farkındalık yaratarak öğrenmeyi kolaylaştırmanın gerektiğini ve motivasyonu sağlamanın önemli olduğunu ifade eden Özdemir, “Öğrenciler, bazı problemleri doğru algılayacak olgunluğa erişememiş veya o tür şartlar içinde yaşıyor olabilirler. Öğrenci eğer iyi çalışır ve sağlam bilgilere ulaşırsa, cesaretli önerilerde bulunur” dedi.

 

Probleme Dayalı Öğrenme ’de öğrencilerin pasif konumdan  aktif  biçime, araştırıcı ve öğrenici pozisyona geçmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Nalan Oğuzhanoğlu, “Öğrencinin her oturumda bilginin kullanım düzeyini ve süreci değerlendirdiği için öğrenme sürecine hakim olması gerekir” şeklinde ifade etti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir