• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`da `Strateji Geliştirme` toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Maliye Bakanlığı ile Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (BÜMKO) işbirliğinde özel bir otelde düzenlenen toplantıya 104 üniversitenin strateji geliştirme daire başkanları katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Maliye Bakanlığının deprem döneminde kendilerine çok büyük destekler verdiğini; bu sayede üniversitenin kısa sürede toparlanarak eskisinden daha güçlü bir duruma geldiğini ifade etti.
 
Van’da artık hayatın normale döndüğünü söyleyen Battal, “Toplantının Van`da düzenlemesinden mutluluk duydum. Allah`a şükürler olsun artık hiçbir sorunumuz kalmadı. Van`da hayat normale döndü. Hatta deprem öncesinden daha da normale döndü. Bunda devletimizin ve Maliye Bakanlığımızın önemli katkıları oldu" dedi.
 
Ardından kürsüye gelen Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu, Van’da yaşanan depremler esnasında yaptıkları çalışmayla bütçede bulunan 2,1 milyar lirayı deprem bölgesinde kullanması için AFAD`a aktardıklarını söyledi.
 
Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.
Toplantı, 3 gün sürecek. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir