• DOLAR 32.537
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2499.185
  • ...
Ağrı'da doktor sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk  Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı ve binanın fiziki olarak yetersizliğinden dolayı Ağrı Hasta Hakları ve Yakınları Derneği (HAYAD)bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklamayı Ağrı HAYAD Başkanı Abdulkadir Altun yaptı. Altun yaşanan sıkıntıların yetkililer tarafından biran önce giderilmesi talebinde bulundu. Altun, “İlimizde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yaklaşık 2 aydır Çocuk Doktoru yetersizliğinden dolayı Ağrı’da bulunan hasta ve hasta yakınları mağdur durumda. Zaten mevcut hastane fiziki yapı olarak ihtiyaca cevap veremiyor,bir de bunun üzerine doktor yetersizliği eklenince hastaneye giden vatandaş isyan noktasına gelmiştir. Dernek olarak yaptığımız tüm girişimlere rağmen  olumlu bir netice alamadık. İldeki doktor yetersizliğinden dolayı günlük ısmarlama şekliyle ilçelerimizden taşımalı doktor getirilmektedir.” Dedi.

 

Altun açıklamasının devamında “Günlük  200 hastanın müracaat ettiği hastaneye, ne yazık ki doktor  eksikliğinden bu hastalardan sadece 95 tanesine bakılabilmektedir. Geri kalan hastalarsa çevre illere gitmek zorunda kalıyor, ya da bu yollarda can veriyor. Yetkilileri ve duyarlı kamuoyunu bu olumsuz gidişata dur demek üzere  göreve çağırıyoruz. Hastaneye muayane olmaya gelen hastalar doktor yetersizliğinden şikayetçi,  muayene sırası gelene kadar 3 saat beklemek zorunda kalıyor. Şimdi buradan Milletvekillerimiz başta olmak üzere  tüm yetkililere sesleniyorum,120 bin nufuslu bir kente bir doktor yeterlimidir?” ifadelerini kullandı.  (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir