• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BESO Başkanı Çiftçi: Bilinçli yapılan kara propaganda tuzağına düşmeyelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamasında, temel gıda ürünlerinin tedariki ile ilgili yaşanan durumun kendilerini fazlasıyla üzdüğünü belirten Çiftçi, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ortaya atılan iddiaların toplumda yanlış bir algıya ve paniğe neden olduğunu söyledi.

Halkın bu durumda panikle hareket etmemesi gerektiğini vurgulayan Çiftçi, gerek ayçiçek yağı, gerekse de temel gıda ürünlerinin üretim ve temininde bir sıkıntının olmadığına işaret etti.

Tedarik zinciri bileşenleri ve toptancıların depolarında yeteri kadar ürünün mevcut olduğuna dikkat çeken Çiftçi, bu konuda panikle marketlere yönelmenin ve sıkıntıya girmenin hiçbir anlamının olmadığını ifade etti.

“Vatandaş gibi mağdur olan küçük esnafa da sahip çıkalım”

Çiftçi, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tarım Bakanı Vahit Kirişci’nin Rusya-Ukrayna savaşının gıda piyasalarında arz eksikliğine yol açtığı ve bu sebeple temel gıda ürünlerinin fiyatlarının artacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Bu konuda Tarım Bakanlığı’nın ve yetkililerin açıklamasına kulak verelim. Bilinçli bir şekilde yapılan kara propagandalara aldanmayalım ve bu tuzağa düşmeyelim. Özelde gıda sektörü, genelde tüm sektörlerde stokçuluk ve fırsatçılık yapmak hem yasal hem de etik olarak kabul edilemez. Fırsatçılık ve stokçuluk yapanlara karşı hep birlikte karşı duralım. Yalnız bu konuda vatandaş gibi mağdur olan küçük esnafa da sahip çıkalım.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir