• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Bakan Özer: Hedefimiz okullarımızda olan 51 milyon kitap sayısını yılsonuna 100 milyona çıkarmaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Açılış töreninde konuşan Bakan Özer, mevcut durumda 51 milyon olan kitap sayısını 2022 yılı sonuna kadar 100 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Özer, "26 Ekim 2021 tarihinde Emine Erdoğan'ın himayesinde tüm okullarımızda kütüphane yapmak için yola çıkmıştık. Kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz kalmasın istedik. 2 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 kütüphaneyi okullarımıza kazandırdık. Bunu yaparken en büyük avantajımız özellikle son yıllarda üretim kapasitesini arttırmış olduğumuz meslek liselerimizdi. Meslek liselerimiz yaptığımız 16 bin 361 kütüphanenin tamamının mobilyasını yaptılar. Milli Eğitim Bakanlığı kütüphanecilik tarihinde bir rekora imza attı. Çünkü 2 ay gibi kısa sürede günde ortalama 272 kütüphane yapıldı. Projeye başlamadan önce tüm okul kütüphanelerinde 28 milyon kitap vardı. Bugün itibarıyla tüm kütüphanelerimizde 51 milyona yakın kitabımız var. Kütüphanelerimizi ne kadar yaygınlaştırırsak, gençlerimizin kütüphanelere erişimini ne kadar kolaylaştırırsak geleceğe daha güvenle bakacağız. Çünkü medeniyetimizin kütüphanelerle hiçbir problemi yok. Medeniyetimizin ilk emri oku emridir. Onun için bakanlık olarak okullardaki tüm kütüphanelerimizi okulların kalbi yapacağız. İnşallah 2022 yılının sonuna kadar kütüphanelerimizdeki sayısını 100 milyona ulaştıracağız." dedi.

Açılışta kütüphanenin içeriği ile ilgili bir konuşma yapan Zeytinburnu belediye Başkanı Ömer Arısoy da "Ülkemizde henüz az sayıda bulunan ihtisas kütüphanelerinden biri olarak kültürümüze hizmet edecek bu kütüphane şuan itibarıyla resim, grafik, geleneksel sanatlar, fotoğraf, heykel, mimarlık, tasarım, tekstil, moda, sinema, tiyatro, müzik, arkeoloji dallarında 10 bini aşkın Türkçe ve yabancı kitaba sahip. Yeni kitap ve periyodiklerle de her geçen gün zenginleşiyor. Öncelikle lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve sanatçılarımızın faydalanacağı kütüphanemizde bilgisayarlarla veri tabanlarına ve 200 binin üstünde dijital kaynağa ulaşılabilecek. Sınırsız tarama hizmeti alınabilecek. Kazlıçeşme Sanat Galerisi önümüzdeki yıllarda adını sıkça duyuracağına inanıyorum." diye konuştu.

Bakan özer ve diğer katılımcılar, yapılan açılış konuşmaları ve kurdele kesimi sonrasından kütüphaneyi gezdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir