• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batman`da Sakal-ı Şerif Sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Regaip Kandili münasebeti ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yanındaki parkta Hz. Muhammed`in (sav) Sakal-ı Şerif’i ve Kutsal Emanetler halka gösterildi.
 
Sabahın erken saatlerinde kurulan çadırda Sakal-ı Şerifi ve Kutsal Emanetler Peygamber sevdalısı halkın ziyaretine açıldı.
 
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, sandıkta bulunan cam tüp içerisinde yer alan Sakal-ı Şerif itinalı bir şekilde çıkartılarak cam kafese konuldu. Ayrıca Peygamberimizin (sav) kutlu emanetlerinin yer aldığı resim sergisi de açıldı.
 
Sabahın erken saatlerinde açılan sergiye gelen halkı girişte karşılayan Peygamber Sevdalıları üyeleri, vatandaşları erkek ve bayanların ayrı olduğu yerlere yönlendirerek sergiyi görmelerini sağladı.
 
Her yaştan insanların katıldığı Sakal-ı Şerif ziyaretine bazı bayanların çocukları ile katıldığı görüldü.
 
Sergi hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Batman Koordinatörü Ekrem Gülşen, öncelikle halkın Regaib Kandili’ni tebrik ederek şunları söyledi: “Üç aylara girmiş bulunmaktayız. 2013 Kutlu Doğum etkinlikleri sonrasında istedik ki o manevi atmosfer devam etsin. Bu vesileyle ve kimi kardeşlerimizin katkılarıyla içinde başta Sakal-ı Şerif olmak üzere bir takım kutsal emanetleri Batman’daki Peygamber sevdalıları ile buluşturarak onlara hediye etmek istedik. İlk gün ve sabahın erken saatleri olmasına rağmen halkın yoğun bir teveccühüyle karşılaşmış bulunmaktayız.”
 
Gülşen, Sakal-ı Şerif ve Kutsal Emanetlerin Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10.00 ile 22.30 arasında Peygamber sevdalısı halkın ziyaretine açık olacağını ve tüm halkı kurdukları çadıra beklediklerini söyledi.
 
Ziyaret esnasında Sakal-ı Şerif` ilk defa görenler, duygularını tarif edemediklerini belirterek dua edip salâvat getridiler.
(M. Fatih Akgül - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir