• DOLAR 32.262
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2399.52
  • ...
Savaş Kiev'in kapısına dayandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya-Ukrayna savaşının 11'inci gününde bölgeden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Ukraynalı sığınmacıların sayısı 1.2 milyonu aşarken, ülkeye askeri ve insani yardımlar son sürat devam ediyor.  Ukrayna lideri Zelenski ise “Rus füzeleri Vinnitsa Havaalanı'nı tamamen yıktı” dedi.

Rusya Ukrayna savaşında bugün 11'inci güne girilirken bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusu, sabah saatlerinde yeni bir rapor yayınladı ve Rusya'nın yeni hedefini dünyaya duyurdu. Avustralya'nın söz verdiği askeri teçhizat ve tıbbi malzeme Ukrayna'ya ulaşırken, Harkiv'de insani koridor için umutları yeşerten bir açıklama geldi.

Başkent Kiev'de halk sokak çatışmaları için teyakkuzda!

Bölgedeki son gelişmeleri aktaran CNN Türk Muhabiri Samet Güner, sokaklarda barikatlar oluşturulduğunu belirtti.

Ukrayna Parlamentosu bugün yaptığı açıklamada, Lviv ile Kiev arasında bulunan Vinnytsia Havaalanı’nın Rusya tarafından 8 füzeyle tamamen tahrip edildiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski olayı aynı zamanda kendi resmi kanalından da duyurdu.

Zelenski sözlerine şöyle devam etti;

“İnsanları korumak çok önemli ve siz bunu yapabiliyorsunuz. Siz bunu yapamıyorsanız, bize uçak veremiyorsanız; siz hava sahasını kapatabilirsiniz. Bunu da yapmıyorsanız bizim ölümümüz için yeşil ışık yakıyorsunuz” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir