• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Mezopotamya İnşaat Fuarı'na katılım hedeflenenin altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarı ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç ve beraberindeki heyet, inşaat sektörü temsilcilerinin tek tek ziyaret etti.

Türkiye'nin birçok kentinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi'nden de inşaat sektörü temsilcilerinin bulunduğu fuarda stant açan firma yetkilileri Dinç'e, hedeflenen ivmeyi yakalayamadıklarını ve fuarın sakin geçtiğini belirtti.

Yaşanan ekonomik durgunluğun inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, Dinç ve beraberindeki heyete genel olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

30 bin ziyaretçinin beklendiği fuarın geçtiğimiz yıllara oranla istenilen randımana ulaşmadığını Dinç'e aktaran inşaat firmalarının yetkilileri, piyasanın her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi.

Fuar alanını ve stantları gezen Dinç, inşaat firmaları yetkilileriyle görüştükten sonra kısa bir açıklama yaparak, fuarın bu yıl istenilen sonucu vermediğini söyledi.

33 ilden katılımın olacağı belirtilen fuarda sadece Diyarbakır'a sınırdaş olan illerden katılımcıların bulunduğunu ifade eden Dinç, "Bugün Yenişehir ilçe teşkilatımızla birlikte 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na katıldık. Fuarda inşaat sektörünün farklı kulvarlarında üretim yapan yerli firmalar vardı. Fuarda dikkat çeken nokta, Diyarbakır'a yakın illerden tek katılımın olması. Keşke Türkiye'nin her köşesinden büyük firmalar da bu fuara katılım gösterseydiler. Bu katılımların sağlanması durumunda Diyarbakırlı yerli üreticilerin Türkiye'ye tanıtılması bakımından önemli olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir