• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
20. Millî Eğitim Şûrası kararlarının uygulanmasına yönelik ilk rapor yayımlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20. Millî Eğitim Şûrası, yedi yılın ardından 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında toplanmıştı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Şûra, üç gün sürmüştü. Öğrenci, öğretmen, eğitim yöneticileri, veliler, eğitim araştırmacıları, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler gibi farklı paydaşlarla gerçekleştirilen Şûra, eğitim politikaları açısından önemli çıktılar sağlamıştı.

Şûra hazırlıkları sürerken Millî Eğitim Bakanlığı farklı paydaşlardan 32 bin 643 görüş toplamıştı. Bu görüşler uzmanlar tarafından incelendi ve MEB'in Şûra için belirlediği "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ile uyumları gözetilerek son hâle getirildi. Şûra'ya katılım gösteren 600'den fazla davetlinin kanaatleri doğrultusunda toplanan bu görüşler olgunlaştırıldı. Şûra'nın son günü ise Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlık ettiği Genel Kurul'a getirilen 124 maddenin 107'si oy birliği, 17'si ise oy çokluğu ile kabul edildi. Genel Kurul'da önerilen 4 önerinin ise 2'si oy çokluğu, 2'si oy birliği ile kabul edildi. Böylece büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilen 128 tavsiye karar alındı.

Hatırlanacağı üzere Şûra'nın son gününde Genel Kurul'da katılımcılara teşekkür eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlıkça atılan adımlarla Şûra'da alınan tavsiye kararların uyumunu takip edeceklerini ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etmişti. MEB tarafından yayımlanan bu rapor, Şura'nın gerçekleşmesinden üç ay sonra Bakanlığın güncel politikaları ile tavsiye kararları arasındaki uyumunu gösteriyor.

Raporda Bakanlık tarafından atılan adımların tavsiye kararlar ile uyumu, madde madde incelendi ve yorumlandı. Raporun ilk kısmında atılan adımlar kısaca açıklanıp ilişkilendirildiği maddeler anlatılırken son kısmında özet diyagramlar sunuldu. Raporun sonuçları, Bakanlık tarafından son altı ayda atılan adımların tavsiye kararları ile büyük bir uyum gösterdiğini ortaya koydu. Bu bağlamda 57 farklı tavsiye kararına dair Bakanlığın en az bir somut adım attığı görüldü.

Rapora ulaşmak için TIKLAYINIZ. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir