• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tıpta Uzmanlık Sınavı bugün yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı, 14 ilde 15 merkezde gerçekleştirilecek.

Adaylar, sınav giriş belgelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle alabilecek.

2022-TUS (1. Dönem) Temel Tıp Bilimleri Testi ve 2022-STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) birinci aşama sınavları için adaylar saat 10.00'dan sonra, 2022-TUS (1. Dönem) Klinik Tıp Bilimleri Testi ve 2022-STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) ikinci aşama sınavları için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamada adaylar şu şekilde uyarıldı:

Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesi'ne ek olarak; fotoğraflı nüfus cüzdanını, T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını yanında bulundurması zorunludur. Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında; Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir