• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Japonya, Biden'ın "yabancı düşmanı" açıklamasına tepkili!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biden'ın, geçtiğimiz hafta içinde katıldığı bir seçim kampanya etkinliğinin kameralara kapalı bölümünde, ABD'nin önemli müttefiki Japonya hakkındaki sözleri gündem oldu.

Kyodo ajansının hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Japonya hükümeti, Biden'ın sözlerinin "hayal kırıklığı"  oluşturduğunu bildirdi. Tokyo hükümeti, Biden'ın ifadelerini "talihsiz" olarak nitelendirerek, sözlerin Japonya'nın politikasının doğru anlaşılmasına katkı sağlamadığını Washington'a iletti.

Biden, geçtiğimiz hafta içindeki bir seçim kampanya etkinliğinde, Japonya ve Hindistan gibi önemli müttefikler hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Sonrasında Beyaz Saray tarafından yayımlanan tam konuşma metniyle kamuoyuna yansıyan bu açıklamalar, uluslararası medyada geniş yer buldu ve tartışmalara neden oldu.

Metne göre Biden, konuşmasında, "Ekonomimizin büyümesinin bir nedeni de siz ve sizin gibi insanlar çünkü biz (ABD) göçmenlere kucak açıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, neden Çin ekonomik olarak bu kadar başarılı? Neden Japonya sıkıntı yaşıyor? Neden Rusya? Neden Hindistan? Çünkü onlarda yabancı düşmanlığı var, göçmenleri kabul etmiyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir