• DOLAR 32.267
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.994
  • ...
SON DAKİKA
Fransa`da İslam`a saldırı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA -  Müslümanlara ve İslamın kutsal değerlerine karşı saldırılar Fransa’da ürkütücü boyutlara ulaştı. Dün Fransa’nın Dijon ve Mulhouse kentlerindeki camilere karşı ırkçı saldırılarda bulunuldu.  
Dijon şehrinde meydana gelen olayda, bir camii önüne dondurulmuş yarı domuz kafası bırakıldı.
Olaya büyük tepki gösteren camii  gönüllülerine destek veren Fransa Müslümanları Toplumu(RMF) derneğinden geldi. Dernek yayımladığı  bir bildiride hükümete seslenerek, camilerin Müslümanlar için kutsal olduğunu ve güvence altına alınması gerektiğini istedi.
Fransa Müslümanları Toplumu (RMf) , olayın kuşkusuz İslamofobya olduğuna dikkat çekti.
 
Illzach camisine ırkçı saldırı
Mulhouse şehrinin 15 bin  nüfuslu Illzach banliyösünde bulunan ve henüz inşaat halindeki caminin ön duvarına kimliği belirsiz kişiler tarafından gamalı haç ve ırkçı yazılar yazıldı. Duvarın üzerinde “100% domuz ve Fransa Fransızlarındır" ifadeleri yazıldı.  
AI-Houda derneği sorumlusu olan Fevzi A.  elde edilen ilk bilgilere göre “Şahısların  caminin arka cihetinde bulunan ormanlık alandan ve tel örgülerden camiye sızarak, gözlerden uzak, ellerinde bulunan sprey boyayla Müslümanlara karşı kinlerini kusmaya başladılar.” dedi.  
Cami cemaatinden bir kişinin olayı fark etmesi üzerine olay  jandarmaya haber verildi.  Ayrıca olay yerine gelen Illzach Belediye Başkanı ve Yardımcısı, bu saldırı karşısında derinden üzülen cami cemaatiyle dayanışma içinde olduklarını söyledi.
Olay yerine gelen özel jandarma ekipleri  saldırganları tespit etmek için ipucu arayışına girdiler ancak boyanın duvar tarafından emilmesi nedeniyle hiçbir DNA örneği elde edilemedi.
Pazartesi sabahı cami yetkilisi Fevzi A. suç duyurusunda bulunmak için en yakın polis karakoluna gitti.
Son saldırlar ile birlikte Fransa’da 2013 yılı başından itibaren saldırıya uğrayan cami sayısı 15 olarak kayda geçti. (Enes Suiçer-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir