• DOLAR 32.245
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2504.499
  • ...
Ukrayna'daki Türkiye vatandaşı: Çıkış yapmamız için geçici de olsa ateşkes olması lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalar 7'nci gününde de şiddetli bir şeklinde devam ediyor. Olcay Ersoy'un sunduğu Ana Haber'e bağlanan Ukrayna'da mahsur kalan Türkiye vatandaşı Yiğit, Summi kentinde ikamet ettiğini ve çıkan çatışmalar nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Yiğit, Rusya'nın hiç ayrım yapmadan sivil halkı, okulları ve evleri hedef aldığını söyledi. Yiğit, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Burada kendimizi koruyacağımız tek bir alan var o da banyodur. Banyoda saatlerce beklediğimiz zamanlar oluyor. Çatışmalardan önce aldığımız erzak bitmek üzere, benim şahsen 2 günlük erzağım kaldı. Bu süreçte hırsız ve yağmacılar nedeniyle sivil halk ta evlerini bırakarak sığınaklara gitmek istemiyor."

Yiğit, konum olarak çok zor bir yerde oldukları için tahliye çalışmalarının henüz yapılmadığını sözlerine ekledi.  

Konuşmasının devamında Rusça konuşarak, Ruslara da çağrı yapan Yiğit, şu ifadeleri kullandı: "Bu savaşın bir an önce durdurulması lazım, Rus halkının bu yaşananları görmesi gerekiyor. Buradaki insanlar sadece kendi ülkelerini koruyorlar. Bunların dışında birçok ülkeden insanlar burada yaşıyor."

"Buradan çıkmamız için geçici de olsa ateşkes olması lazım"

Yiğit, "Azerbaycanlı bir arkadaşımız kendi arabasıyla burayı terk etmek isterken Rus askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Bazı Türkiye vatandaşları da araçlarıyla girmek isterken silahlı saldırıya uğradılar ve geri dönmek zorunda kaldılar. Şu anda buradan hiçbir şekilde çıkış yapılamıyor. Buradan çıkış yapmamız için geçici de olsa ateşkes olması gerekiyor. Burada 200'e yakın Türkiye vatandaşı, Hindistanlı ve Afrika gibi birçok ülkeden insan var." şeklinde yaşadıklarını anlattı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir