• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Filistinli Alim İbrahim Muhenna: Kudüs'ü özgür kılmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA tarafından “Dünya Kudüs Haftası” dolayısıyla bu akşam saat 19.30’da Lara Düğün Salonunda düzenlenecek konferansa katılmak üzere Gaziantep’e gelen Filistinli Alimler Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Profesör Doktor İbrahim Muhenna ve Eğitimci-Yazar Yusuf Tutak, Gaziantep ve çevresinde 11 yıldır İslami çizgide yayın yapan Kervan FM’in canlı yayın konuğu oldu.

İnternet üzerinden ve 93.7 frekansından yayın yapan Kervan FM ile birlikte Türkiye’deki 8 radyo ile ortak yapılan programda, Kudüs davası ele alındı.

“Kudüs; Ümmetin Özgürlük Davası” sloganıyla düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulunan Muhenna ve Tutak, her Müslüman’ın, Kudüs’ü kendisine bir dava haline getirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kudüs davasının önemine vurgu yapan Muhenna, Kervan FM’in Kudüs hassasiyetlerini bildiklerini, Kudüs'ün gündemde tutulması ve bu hassasiyetin gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kudüs davasının sadece bir kavmin ya da Filistinlilerin olmadığını belirten Muhenna, Kudüs davasının tüm Müslümanların davası olduğunu ifade etti.

Müslümanların Kudüs’e yeterince sahip çıkamadığını belirten Tutak, “Kudüs davası her zaman bizim önceliklerimizden birisidir. Peygamber Efendimiz Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya büyük bir önem vermiştir. Fakat bizler Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gereken önemi veremiyoruz.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir