• DOLAR 32.272
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2504.47
  • ...
Organ naklinde BBDH`ye teşekkür belgesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne, 2012 yılının Beyin Ölümü bildirimi ve kadavra donör sayısına katkıda bulunması ve organ bekleyen hastalar için gösterdiği gayret ve çalışmaları nedeniyle, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce “Teşekkür Belgesi” verildi.
 
Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Günak da, bu başarıdan dolayı Adnan Tuna nezdinde Bölge Devlet Hastanesi’nde emeği geçenleri kutladı.
 
Konu ile ilgili bilgi veren Bölge Hastanesi yöneticisi Dr. Adnan Tuna, “Günümüzde 60 binden fazla hasta organ yetmezliği nedeniyle tedaviye gereksinim duymaktadır ve her geçen gün sayıları da artmaktadır. Organ nakli, son dönemlerde organ yetmezliği tedavileri içinde en yararlısı veya bazı organlar için tek tedavi biçimidir. Bu anlamda hastanemizin yoğun bakım ünitelerinde organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesiyle ilgili yapılmakta olan çalışmalarda beyin ölümü bildirimi ve kadavra donör sayısının artırılması için tüm çalışanlarımızla bu desteği sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir