• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Gaziantep’te “28 Şubat; 1000 Yılın Ardından” konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, 28 Şubat askeri darbeyi hazırlayan süreçte yaşananları katılımcılarla paylaştı.

Konferansın açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, 28 Şubat’ın tarihte çok önemli anlamları olduğunu belirtti.

Öğrencilere hitap eden Özaydın, “Tarihi bilmeden bugünü anlayamayız. Bugünü anlamadan yarınları kurgulayamayız. Yarının Türkiye’si sizlersiniz. Bütün gayemiz; sizi daha iyi bir Türkiye’yi kurmak üzere yetiştirip teslim etmek istiyoruz. Kariyer planlarınızı inşa etmek istiyoruz. Bu tür toplantıları daha sık yapacağız. Çünkü kariyer planlarınızı kürsülerden aldığınız teorik derslerle inşa edemezsiniz. Böyle toplantılarla sizi daha da zenginleştirmek, geleceğe hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan, 28 Şubat 1997'de açıklanan ve "1000 yıl” süreceği söylenen post-modern darbenin, küresel ve ulusal hazırlayıcılarını bir arada okuyabilmenin, topluma yeni ibretler kazandıracağı için hatırlanması, geleceğe dair bilincin apaçık olabilmesi için unutulmaması gerektiğini söyledi.

Eraslan,28 Şubat'ı hazırlayan en önemli küresel koşulların, Sovyetlerin dağılıp, dünyanın tek kutuplu bir hale dönüşmesi ve ABD'nin “kızıl kuşak” karşıtlığından, “yeşil kuşak” karşıtlığına ve dolayısıyla da İslami göstergeleri, temsilleri, kimlikleri hedef almasıyla olgunlaştığını vurguladı.

28 Şubat darbesine giden yolda en önemli virajlardan birisinin, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın görev süresinin bitmesine 3 yıl kala şüpheli bir şekilde ölümü olduğunu kaydeden Eraslan, 17 Nisan 1993 tarihinde vefat eden Özal’ın çocuklarının dahil olayı şüpheli bulduğunu belirtti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir