• DOLAR 32.453
  • EURO 34.656
  • ALTIN 2390.364
  • ...
SON DAKİKA
Mardin'de Miraç Kandili namaz ve duayla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ta camilere akın eden Müslümanlar Recep ayı içerisindeki Miraç Kandili'ne ulaşmanın sevinç, heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Midyat İlçe Müftülüğünce Merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde yatsı namazına müteakip düzenlenen Miraç Kandili programına 7'den 70'e Müslümanlar akın etti. Özellikle çocukların yoğun katılımı ve heyecanları görüldü.

Camideki program yatsı namazını müteakiben Kur'an Kerim tilavetiyle başladı. Ardından üç dilde Mevlid-i şerif’in okunmasıyla devam etti.

 

İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz Miraç Gecesi hakkında verdiği vaazda Efendimiz ve ashabının yaşadıkları boykot ve hüzün yılı dönemini anlattı.

Müftü Ergün gecenin önemine dair yaptığı konuşmasında, "İsra mucizesi Kur'an-ı Kerim'de ayetle sabittir. Küfrün ve baskının en üst safhaya ulaştığı bir dönemde, Peygamberimizin hüzün yılları yaşadığı bir zamanda Allah-ü Teâlâ O'nu teselli etmek için katına yükselmiş, buna, Miraç denilmiştir. Hiçbir beşerin ulaşamadığı bir makama (Sidret'ul Münteha) yükselmiş bir Peygamberin ümmeti olarak ne kadar şükretsek azdır. Miraç hadisesinde Efendimize çeşitli sahneler gösterilmiştir. Efendimiz Mirac’dan üç müjde ile döndü. Mirac'ın bize sunduğu hediyelerin en büyüğü Mümin'in miracı olan beş vakit namazdır. İkincisi ise Bakara suresinin son iki ayetidir. Allah-ü Teâlâ bu ayetlerde, nasıl kulluk ve dua edeceğimizi belirtmiştir. Bu ayetler aracısız bir şekilde Efendimize vahiy edilmiştir. Üçüncüsü ise Allah'a şirk koşmayan Müslüman’ın mutlaka cennete gireceği müjdesidir.” dedi.  
Program yapılan dua ile son buldu. Cami çıkışında cemaate, Midyat Umut Kervanı ve Midyat Belediyesince çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir